Kuopion Tenniskeskuksella suunnitelmia Rauhalahdessa – uusi halli, jossa voi pelata myös suosiotaan kasvattavaa padel-mailapeliä

Rakentaminen voisi alkaa ensi keväänä, jos yritys saa tukea kaupungilta.

padel
Padelia pelataan Kaarinan tenniskeskuksessa.
Padelin pelaamista ulkokentällä Kaarinassa. Arkistokuva.Minna Rosvall / Yle

Kuopioon suunnitellaan tiettävästi kaupungin ensimmäisiä padel-mailapelin sisäkenttiä.

Erilaisia mailapelejä Rauhalahdessa tarjoava Kuopion Tenniskeskus Oy haluaisi rakennuttaa nykyisen ylipainehallinsa paikalle entistä isomman hallin, johon tulisi uutuutena kaksi padel-kenttää.

Padel on tennistä muistuttava mailapeli, joka on erittäin suosittua esimerkiksi Espanjassa ja kasvattaa suosiotaan myös Suomessa.

Uuteen halliin mahtuisi tämän hetkisten suunnitelmien mukaan kaksi tenniskenttää eli saman verran kuin nykyisessä ylipainehallissa. Lisäksi yrityksen päärakennuksessa on käytössä yksi tenniskenttä. Kenttiä käyttää muun muassa tennisseura Puijo Tennis Team, jolla on noin 250 jäsentä.

Rakentamisaikataulu riippuu kaupungin tukipäätöksistä

Uuden hallin kustannusarvio on 1,1 miljoona euroa. Yritys hakee kaupungilta hallin rakentamiseen 300 000 euron investointiavustusta ja 125 000 euron vastikkeellista lisätukea.

Vastikkeellinen tuki tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi Kuopion koulut voisivat käyttää eri mailapelikenttiä liikuntatunneillaan. Samanlainen malli oli käytössä, kun Kuopion Tennisseura rakennutti uuden tennishallin Pitkälahteen.

Jos kaupunki myöntää tuet, uuden hallin rakentaminen voisi alkaa ensi keväänä. Halli olisi tällöin valmis syksyllä.

Kuopion Tenniskeskus aikoo remontoida samalla omaa parkkialuettaan omakustanteisesti. Remontti mahdollistaisi esimerkiksi katusählyturnauksien järjestämisen yrityksen pihalla.

Kuopion hyvinvoinnin edistämisen lautakunta antaa asiasta oman lausuntonsa kokouksessaan ensi viikon torstaina, mutta ei päätä vielä hankkeen rahoituksesta.

Kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtajan Janne Hentusen esittämän lausunnon mukaan hallihanke monipuolistaisi niin kuopiolaisten kuin alueelle matkailevienkin palvelu- ja harrastustarjontaa.

Suomen Padelliiton seurannan mukaan (siirryt toiseen palveluun) Kuopiossa on yksi lajin ulkokenttä uuden Hiltulanlahden koulun pihassa. Siikarannassa toimiva Bellanpuisto puolestaan aikoo avata kaksi ulkokenttää ensi keväänä.