Kouvolan Ratamon rakentaminen alkaa helmikuussa – valmista on määrä olla syksyllä 2021

Uudella tarjouskierroksella tuli kaikkiaan kolme tarjousta.

Kouvola
Ratamo-keskuksen tontti Kouvolassa
Ratamo rakennetaan Kouvolan keskustan tuntumaan.Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan Ratamo-keskuksen rakentaminen alkaa helmikuun alussa. Näin arvioi Carea-Sairaalat Oy:n projektipäällikkö Kai Heiskanen.

Toisella tarjouskierroksella tuli kaikkiaan kolme tarjousta, joista Carea-sairaalat Oy:n hallitus valitsi tänään perjantaina Lujatalo Oy:n. Valinta tehtiin hinnan perusteella.

Kai Heiskasen mukaan hankintamenettelyssä etsittiin yhteistyökumppania yhteistoiminnalliseen kehitys- ja toteutusvaiheeseen.

– Käytännössä siis Lujatalon kanssa ryhdytään käymään läpi suunnitelmaa ja katsotaan samalla, onko siinä mitään kehitettävää. Toiveissa on, että yhteistyö jatkuu Luja-talon kanssa myös toteutusvaiheeseen.

Päätöksellä on 14 vuorokauden valitusaika. Kun se on kulunut umpeen, Carea-Sairaalat Oy kertoo tavoitebudjetin. Alunperin rakentamisen kustannuksiksi on määritelty runsaat 60 miljoonaa euroa.

– Budjetti tietysti elää, jos Luja-talon kanssa suunnitelmissa tulee muutoksia.

Ratamon rakentamiseen liittyvä päätöksenteko on ollut takkuinen. Viimeisin takaisku tuli heinäkuussa, kun sairaalakeskuksen rakentamishankinta jouduttiin keskeyttämään.

Rakennusurakka kiinnosti tuolloin vain yhtä tarjoajaa, joten riittävää vertailua hintojen kesken ei voitu tehdä. Samalla Carea Sairaalat Oy:n hallitus päätti aloittaa uuden hankintamenettelyn.

115 vuodepaikkaa, 4 kerrosta

Kun Ratamo-keskus valmistuu, se korvaa Kouvolan nykyisen sairaalan, Pohjois-Kymen sairaalan. Ratamoon tulee muun muassa päivystys ja 115 vuodepaikkaa sekä hammaslääkärin vastaanotto.

Uudesta sairaalarakennuksesta tulee nelikerroksinen, ja kaikki kerrokset rakennetaan maan päälle.

Päivystys tulee ensimmäiseen kerrokseen, samoin kuin kuvantaminen ja laboratorio sekä keittiö- ja ruokailutilat.

Toisessa kerroksessa on toimenpide- ja hoitotilat. Vuodeosastot tulevat kolmanteen ja neljänteen kerrokseen.

Potilashuoneista puolet on yhden hengen huoneita ja loput kahden hengen huoneita. Jokaiseen huoneeseen tulee oma wc- ja kylpyhuone.

Ratamo-keskuksen on määrä valmistua lokakuussa 2021.

Voit keskustella aiheesta alla kello 22 saakka.