Pohjois-Savon Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut – Juankosken ja Varpaisjärven konttorit aiotaan muuttaa palvelupisteiksi

Toimintojen uudistaminen voi johtaa enimmillään viiden henkilön irtisanomiseen.

osuuspankit
Osuuspankin infotiski
Osuuspankin infotiski Kuopiossa.Pertti Huotari / Yle

Pohjois-Savon Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat pääosin pankin henkilöasiakasliiketoimintaa. Neuvottelut koskevat 90 työntekijää. Pankin tiedotteen mukaan toimintojen uudistaminen pyritään tekemään niin, ettei henkilöstöä tarvitsisi irtisanoa.

Suunnitelmissa on muuttaa Juankosken ja Varpaisjärven konttorit palvelupisteiksi, joissa ei ole kassapalveluita. Asiakkaita palveltaisiin niissä jatkossa ajanvarauksella.

Lisäksi Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden palveluaikoihin suunnitellaan muutoksia. Iisalmen, Kuopion ja Varkauden konttoreiden palveluaikojen on määrä pysyä ennallaan.

Uudistuksen taustalla on pankin mukaan asiakaskäyttäytymisen muutos. Peruspankkipalvelut siirtyvät Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkön mukaan entistä enemmän sähköisiin kanaviin, ja niiden kysyntä konttoreissa on vähentynyt merkittävästi.

Pääkkö myöntää tiedotteessa, että Juankosken ja Varpaisjärven konttoreiden muuttaminen palvelupisteiksi voi vaikeuttaa niiden asiakkaiden arkea, jotka ovat tottuneet käymään konttorissa säännöllisesti.

– Tavoitteenamme on, että opastamme näiden konttoreiden asiakkaita löytämään sopivat ja helpot tavat pankkiasioidensa hoitamiseen myös jatkossa, Pääkkö toteaa tiedotteessa.

"Tavoitteena, että kaikille löytyy uusi työtehtävä"

OP on kertonut suunnittelevansa vahinkovakuutusliiketoiminnan siirtämistä Pohjola-brändin alle ensi vuonna. Tämän vuoksi vahinkovakuutusasioita hoitavien asiantuntijoiden työtehtäviin tulee Pääkön mukaan mahdollisesti muutoksia, jotka edellyttävät yt-neuvotteluiden aloittamista.

Suunnitellut uudistukset voivat johtaa enimmillään viiden henkilön irtisanomiseen toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvistä syistä. Osa työtehtävistä lakkaa ja osan työtehtäviin tulee muutoksia.

Uudistuksen myötä syntyy myös uusia työtehtäviä.

– Tavoitteena on, että kaikille nykyisille työntekijöille löytyy uusi työtehtävä eikä irtisanomisia tarvita, Pääkkö sanoo.

Pankissa työskentelee tällä hetkellä 192 henkilöä. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 21. lokakuuta ja kestävät arviolta joulukuun puoliväliin saakka.