JHL lopetti työtaistelutoimien valmistelun – JHL ja Arkealle halvempia työehtoja ajava Turun kaupunki palaavat neuvottelupöytään maanantaina

Jos neuvotteluyhteyttä ei olisi syntynyt, JHL olisi aloittanut maanantaina kaksipäiväisen lakon.

työehtosopimukset
Kouluruokaa lautasella.
Turun kaupungin omistama Arkea tuottaa muun muassa ruokapalveluja kouluihin. Kuvituskuva.Yle

Turun kaupunki ja ammattiliitto JHL keskustelivat perjantaina kiinteistö- ja ruokapalveluyritys Arkean tulehtuneesta tilanteesta.

Arkea ilmoitti pari viikkoa sitten siirtävänsä henkilöstönsä halvemman työehtosopimuksen piiriin. Työntekijät, joita on yli tuhat, vastustavat suunnitelmia.

Tilaisuuden päätteeksi JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoi, että työtaistelutoimien valmistelu keskeytetään. Hänen mukaansa uudet neuvottelut käynnistetään maanantaina. JHL lähtee siitä, että nykyisestä työehtosopimuksesta pidetään kiinni.

Arkean nykyinen työehtosopimus on Avaintyönantajat Avainta ry:n Avaintes. Turku on ilmoittanut vaihtavansa työehtosopimukset matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan ja Kiinteistötyönantajien KITA ry:n työehtosopimuksiin.

– Lähdemme katsomaan Avaintaa siitä kulmasta, jossa työpaikoista ja talosta voidaan pitää hyvä huoli, Niemi-Laine sanoo.

– Sisällöistä ei ole sovittu sinänsä mitään. Kun neuvottelupöytään mennään, ollaan avoimia ja katsotaan, löytyykö ratkaisua.

Jos neuvotteluyhteyttä ei olisi syntynyt, JHL olisi aloittanut maanantaina kaksipäiväisen lakon. Se olisi koskenut yli 600:aa henkilöä ruokahuollossa, siivouksessa ja kiinteistönhoidossa.

Lue lisää:

Turun kaupungin Arkea muuttaa 1 000 työntekijän työehtosopimuksen halvempaan, koska "se on ainoa vaihtoehto" – JHL syyttää lain rikkomisesta

Kiista tuhannen työehtosopimuksen muuttamisesta – JHL syyttää Turun kaupungin Arkeaa työntekijöiden painostuksesta, toimitusjohtaja kiistää