Velssin asfalttiaseman lähellä asuvilta kerätään hajukirjanpitoa

Hämeenlinnassa Velssin asfalttiaseman hajut kiusaavat edelleen alueen asukkaita.

Hämeenlinna
Metsän keskellä oleva asfalttiasema ilmasta kuvattuna
Velssin asfalttiaseman tuotantokausi päättyy marraskuussa. Tuotanto jatkuu huhtikuussa 2020.Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan kaupunki saa edelleen paljon palautetta Velssin asfalttiaseman hajuhaitasta. Kaupungin ja YIT Teollisuus Oy:n edustajat neuvottelivat asiasta viimeksi alkuviikosta.

Kaupungin tiedotteen mukaan YIT Teollisuus työskentelee jatkuvasti hajuhaitan poistamiseksi. Valmiita teknisiä ratkaisuja hajupäästöjen vähentämiseksi ei kuitenkaan ole, mutta niitä etsitään syksyn aikana.

Neuvottelussa sovittiin, että YIT Teollisuus tiedottaa toimenpiteistä tarkemmin mahdollisimman pian. YIT Teollisuus aikoo myös kerätä Velssin alueen asukkailta hajukirjanpitoa.

Tämän tuotantokauden isot työt on Velssissä tehty ja päivittäiset massamäärät ovat pudonneet siten, että laitos on käynnissä vain muutaman tunnin päivässä. Syksyn tuotantokausi päättyy marraskuun puolivälissä.

Mikäli nyt tehtävillä toimenpiteillä hajuhaittoja ei saada riittävästi vähenemään tuotantokauden 2020 alkuun mennessä ja haitat todetaan kohtuuttomiksi, viranomainen voi velvoittaa YIT Teollisuuden hakemaan toiminnalle ympäristölupaa naapuruussuhdelain perusteella.