1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nuorisosäätiö

Lännen Media: Nuorisosäätiön tonttirahoja päätyi pöytälaatikkoyhtiöille Viroon

Rahansiirrot liittyvät Juhkentali-tontin kauppaan, jossa säätiön epäillään maksaneen noin kolme miljoonaa euroa ylihintaa vuonna 2016.

Nuorisosäätiön rahaongelmista ja talousepäselvyyksistä on käynnissä yksi Suomen suurimmista talousrikostutkinnoista. Kuva: Riikka Kurki / Yle

Nuorisosäätiön Virossa tekemän tonttikaupan rahoista osan epäillään päätyneen kaupan jälkeen virolaisille pöytälaatikkoyhtiöille, kertoo Lännen Media (siirryt toiseen palveluun). Rahansiirrot liittyvät Juhkentali-tontin kauppaan, jossa säätiön epäillään maksaneen noin kolme miljoonaa euroa ylihintaa vuonna 2016.

Lännen Median tietojen mukaan myös Nuorisosäätiön ex-johdon, Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen, hallinnoimien yhdistysten osittain omistama AT-Asunnot on saanut yllättävän tilisiirron Virosta. Joulukuussa 2016 yhtiö on saanut 240 000 euron tilisiirron virolaiselta Bagati Holdingilta. Maksun yhteydessä on puhuttu lainasta.

Keskustataustainen Nuorisosäätiö tarjoaa tuettua vuokra-asumista nuorille.

Säätiön rahaongelmista ja talousepäselvyyksistä on käynnissä yksi Suomen suurimmista talousrikostutkinnoista. Poliisi on saamassa valmiiksi osan vyyhdin esitutkinnasta.

Lue lisää:

Epäiltyjä lahjuksia, miljoonien pikavoittoja ja outoja sopimuksia – Lahden Aleksanterinkadun rakennushanke on Nuorisosäätiön ex-johtajien rikosvyyhdin keskiössä