1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Meri-Pori, Pori

Hapertuneesta säiliöstä valui vaarallista kemikaalia Venatorin tehdasalueella Meri-Porissa – torjuntatyöt kestivät yli 17 tuntia

Pelastustöihin osallistui 40 palomiestä. Loukkaantumisilta vältyttiin.

Meri-Pori, Pori
Venatorin (entinen Huntsman ja Vuorikemia) tehdas Meri-Porissa
Venatorin tehdasalueella Meri-Porissa sattui sunnuntaina vaarallisen aineen onnettomuus.Katja Halinen / Yle

Vaarallista kemikaalia pääsi valumaan vanhasta säiliöstä Venatorin tehdasalueella sunnuntaina aamupäivällä. Vuotanutta ainetta luultiin ensin suolahapoksi, mutta kyse olikin titaanitetrakloridista.

– Kyse on myrkyllisestä aineesta, joka voi aiheuttaa muun muassa hengitysvaikeuksia, kertoo päivystävä palomestari Tomi Anttila.

Aine pääsi vuotamaan parikymmentä vuotta vanhasta säiliöstä, koska sen alaosan putkistot olivat hapertuneet. Sitä ehti vuotaa tehtaan lattiallen muutamia litroja. Säiliössä oli titaanitetrakloridia noin kuutio eli tuhat litraa. Pelastuslaitos sai siirrettyä aineen toiseen säiliöön.

– Säiliö oli poistettu käytöstä eivätkä työntekijät tienneet, että sisällä oli edelleen kemikaalia.

Ei vaaraa ulkopuolisille

Kemikaalivuodossa oli ainekset isompaan onnettomuuteen, mutta loukkaantumisilta vältyttiin. Vuoto ei aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille. Pelastuslaitos evakuoi yhden työpisteen ja kaksi työntekijää.

Pelastustöihin osallistui noin 40 palomiestä, jotka olivat varustautuneet tehtävään kemikaalisuojapuvuilla ja paineilmahengityslaitteilla. Työt kestivät maanantaiaamuun kello neljään saakka. Torjuntatöitä viimeistellään vielä maanantaina.

Lue seuraavaksi