Änäriä pelataan nyt myös puulaaki-liigassa – "Moni varmasti etenee online-turnauksiin"

E-puulaakia pelataan Kainuussa jo toista kertaa.

e-urheilu
Nuori näppäilee Playstation-peliohjainta.
Pleikkaria voi pelata nyt myös puulaaki-turnauksessa. YLE / Raila Paavola

E-urheilun suosio on synnyttänyt myös paljon yksittäisiä turnauksia, mutta pidemmät e-puulaakiturnaukset ovat harvinaisempia. Itä-Suomessa pelataan kuitenkin e-puulaakia jo toista vuotta, kun Kaisanet ja Kavala esports ry järjestävät e-puulaakin tänä syksynä jo toista kertaa. Onlinepelaamisen maailmassa harvinaista ovat myös turnaukset, joissa pelataan fyysisesti samassa tilassa vastustajien kanssa.

– Olemme saaneet viime vuonna tosi hyvää palautetta ja pelaajat ovat olleet tyytyväisiä, Kavala esportsin puheenjohtaja Juho Kouvonen sanoo.

Kouvonen uskoo, että e-puulaaki on turnaus, joka toimii ponnahduslautana kilpapelaamisen maailmaan.

– Turnauksen jälkeen moni varmasti etenee online-turnauksiin, sillä niihin on helppo lähteä mukaan. Ja varmasti tällaisen turnauksen pelaajat ovat avoimemmin yhteydessä myös kilpaorganisaatioihin, Kouvonen pohtii.

Tässä turnauksessa lajina on NHL20, eli änäri, ja pelialustana Playstation 4. Järjestäjien mukaan peli valikoitui muun muassa siksi, ettei pelaaminen vaadi joukkuetta.

– Se on helposti lähestyttävä peli, jota jokainen kykenee pelaamaan. Kun laji on tuttu fyysisestä elämästä, siihen on jo valmiiksi tarttumapintaa.

Turnauksen alkukarsinnat käydään 10 paikkakunnalla ympäri Kainuuta, Pohjois-Savoa ja Pohjois-Karjalaa. Loppukilpailu pidetään Kajaanissa viimeistään ensi vuoden alussa. Turnaus alkoi Ristijärveltä viime perjantaina. Kainuussa osakilpailuja pidetään vielä Puolangalla, Kuhmossa, Suomussalmella ja Kajaanissa.

– Viime vuonna mukana oli 120 pelaajaa, tänä vuonna pyritään siihen, että tulee vähintään yhtä paljon, Kouvonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)