Hyvinvointiyhtymä toimittaa irtisanomisilmoituksia – JHL: Yhtymä rikkoo lakia

Työntekijäjärjestöt eivät ole saaneet työnantajalta tietoa edes ammattinimikkeistä ja yksiköistä, joihin muun muassa irtisanomiset kohdistuvat.

Lomautukset ja irtisanomiset
Tehyn pääluottamusmies Kati Keränen Päijät-Hämeen keskussairaalassa
Tehyn pääluottamusmies Kati Keräsen mukaan työntekijäjärjestöille ei ole kerrottu tarkemmin, mihin ammattiryhmiin ja yksiköihin henkilöstön karsiminen kohdistuu.Marjo Pirilä / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on alettu jakaa maanantaiaamuna ilmoituksia irtisanottaville ja uudelleensijoitettaville työntekijöille.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toteaa tiedotteessa hyvinvointiyhtymän rikkovan lakia. Niemi-Laineen mukaan pelisääntöjä on rikottu törkeästi:

– Se on aivan selvää. Työnantajan pitää yt-neuvotteluiden päätyttyä kertoa luottamusmiehille, keihin irtisanomiset kohdistuvat. JHL:n edustajat on pidetty täysin pimennossa.

Tehyläinen pääluottamusmies Kati Keränen kertoo, että työntekijöiltä on aamun aikana tullut jo yhteydenottoja ja esimiehet ovat alkaneet pitää tilaisuuksia, joissa kerrotaan irtisanomisista ja uudelleensijoittamisista.

Keräsen mukaan ensimmäiset tapaamiset, joissa työntekijäjärjestöt ovat mukana työntekijöiden tukena, alkavat puoli kymmeneltä aamupäivällä.

Lue myös: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä irtisanoo 51 – lomautuksien piirissä 3 500 työntekijää

Lainvastaista tiedonsaantioikeuden rajoittamista?

Työntekijäjärjestöt katsovat, että luottamusmiesten tiedonsaantioikeutta on rajoitettu lainvastaisesti, sillä pyynnöstä huolimatta työnantaja ei ole antanut tietoa edes ammattinimikkeistä ja yksiköistä, joihin toimenpiteet kohdistuvat.

Juko, Jyty, JHL, Super ja Tehy odottivat tietoja viime perjantaihin puoleen päivään mennessä, mutta niitä ei saatu.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä irtisanoo 51 työntekijää ja uudelleensijoittaa 40.

Työnantaja: menettely on normaali

Päijät-Hämeen hyvinvointijohtaja Marina Erhola kiistää, että työntekijäjärjestöt olisi pidetty pimennossa. Hänen mukaansa kyse on yhtymähallituksen tekemän päätöksen toimeenpanosta, joka kuuluu työnantajalle.

– Kyse on normaalista työnantajamenettelystä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola
PHHYKYn toimitusjohtajan Marina Erholan mukaan työnantaja on toiminut kuten pitääkin eli toimeenpannut hallituksen päätöksen. Marjo Pirilä / Yle

Erholan mukaan vaarana on ollut, että pelkkä tieto yksiköstä ja ammattiryhmästä olisi voinut paljastaa kenestä työntekijästä on kyse, ennen kuin he kuulisivat asiasta itse työnantajalta.

Toimitusjohtaja vahvistaa, että irtisanottavat ja uudelleensijoitettavat saavat henkilökohtaisesti tiedon pääosin maanantaina, ja että työntekijäjärjestöt voivat tukea irtisanottavia tai uudelleensijoitettavia henkilöitä tilanteessa.

Lisätty JHL:n puheenjohtajan kommetit ja muutettu otsikkoa 14.10. kello 15.00.