Anniksen toimintaan suunnitellaan muutoksia Porissa: "Toiminta ei lopu, eikä rahoitus vähene"

Annankatu 6:n kehittämisestä pidetään tällä viikolla avoin keskustelutilaisuus.

Pori
Graffiteita Anniksen sisäpihalla. Annis juhlii 30-vuotista taivaltaan vuonna 2010.
Porissa pohditaan, miten kulttuuritalo Anniksen toiminta järjestettäisiin tulevaisuudessa.Pertti Pitkonen / Yle

Kulttuuritalo Anniksen toimintaan suunnitellaan olennaisia muutoksia. Annankatu 6:n kehittämisestä pidetään tällä viikolla avoin keskustelutilaisuus, johon osallistuu talon käyttäjiä, alueen kulttuuritoimijoita ja luottamushenkilöitä, kertoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

– Tilaisuuden tarkoituksena on kuulla Annikseen liittyviä toiveita sekä kehitysideoita. Talon toiminnasta liikkuu kirjavia huhuja ja asia on ymmärrettävästi herättänyt kulttuuritoimijoiden parissa kysymyksiä sekä epäluuloja.

Tilaisuus pidetään keskustan kehittämisen tutkimuskeskus Poriksessa lauantaina 19. lokakuuta klo 13 alkaen osoitteessa Yrjönkatu 13.

Kaupunginjohtaja Aino- Maija Luukkosen mukaan Anniksen järjestämistapaa pohditaan, mutta sen toiminta ei ole loppumassa, eikä rahoitusta aiota vähentää.

Satakunnan Kansan (siirryt toiseen palveluun) mukaan kaupunginhallitus olisi jo epävirallisesti sopinut, että Anniksen vetovastuu siirtyisi kaupungilta jollekin yhdistykselle..

Demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen Arja Laulainen kiistää, että linjauksia olisi tehty.

– Mistään ei ole sovittu. Asia on noussut esille ainoastaan sivujuonteena.

Keskustelu Anniksen toimintamallista on Laulaisen mielestä paikallaan, mutta asiaa on mietittävä yhdessä käyttäjien kanssa.

Annankatu 6 on ollut viime aikoina julkisuudessa talousepäselvyyksien vuoksi. Porin kaupunginhallitus on tehnyt kesällä paljastuneista rahaepäselvyyksistä tutkintapyynnön poliisille.

14.10.2019 klo 11.29: Juttua täydennetty.