Hyppää sisältöön

Fortnite katosi – satatuhatta ihmistä tuijottaa nyt mustaan aukkoon

Pelikentällä uinunut asteroidi välähti hereille ja räjäytti koko pelimaailman. Jäljelle jäi musta aukko ja odotus seuraavasta pelikaudesta.

Fortnite on yksi viime aikojen suurimmista peli-ilmiöistä. Kuva: AOP

Videopeli Fortnite on kadonnut eetteristä. Pelikentän tilalla leiskuu musta aukko, eikä pelin pelaaminen ole tällä hetkellä mahdollista.

Kaikki alkoi sunnuntai-iltana kello yhdeksältä Suomen aikaa, kun pelikentän keskellä uinunut asteroidi yhtäkkiä aktivoitui. Raketteja sinkoili, taivas säröili ja musiikki pauhasi. (siirryt toiseen palveluun) Muutaman minuutin pommituksen jälkeen kentän keskelle syntynyt musta aukko nielaisi koko pelimaailman.

Jotain tällaista osattiin odottaa. Fortnite tviittasi lauantai-iltana lopun olevan lähellä. Peliaikaa annettiin 24 tuntia.

Mustan aukon imaistessa pelimaailman katosivat myös kaikki Fortniten viestit sosiaalisissa medioissa. Twitter ja Instagramissa jäljelle jäi vain striimi mustasta aukosta (siirryt toiseen palveluun). Tällä hetkellä mustaa aukkoa tuijottaa lähes 100 000 ihmistä eri (siirryt toiseen palveluun) alustoilla (siirryt toiseen palveluun).

Uusi kausi käynnistyy, mutta koska?

Epic Gamesin vuonna 2017 julkaisema hittiräiskintä Fortnite on yksi viime aikojen suurimmista peli-ilmiöistä. Pelillä on 250 miljoonaa pelaajaa ympäri maailmaa ja se takoo omistajalleen noin 200 miljoonaa dollaria joka kuukausi.

Fortnite on battle royale -tyylinen peli. Saaresta muodostetulle pelikentälle pudotettujen pelaajien tavoitteena on selviytyä hengissä mahdollisimman pitkään. Viimeinen pystyssä on voittaja.

Fortnite-peli jakautuu noin kymmenen viikkoa kestäviin kausiin. Uuden kauden mukana tulee uudistunut kenttä, uusia aseita ja muuta roinaa. Vielä viikonloppuna pelattiin pelin kymmenettä kautta.

Vaikka kauden vaihtuminen ei ole uutta, näin pitkää taukoa pelaamisessa ei ole vielä koettu. Kaiken nielaissut musta aukko on saanut pelaajat huolestumaan siitä, mitä heidän rahalla hankkimilleen välineille tapahtuu pimennyksen aikana. Sonyn Playstation on ehtinyt jo vakuuttaa (siirryt toiseen palveluun), että aseet ja muut varusteet säilyvät myös tulevaan kauteen.

Uuden kauden arvellaan käynnistyvän ensi torstaina, koska se on ollut perinteisesti uuden kauden alkamispäivä. Tosin pelaaminen saattaa käynnistyä aiemminkin. Fortniten sivuston koodia läpikäynyt tviittaaja löysi todisteita siitä, että peli saattaa palata eetteriin jo tiistaina.

Musta aukko säteilee vihjeitä tulevasta?

Fortniten pimentyminen käynnisti välittömästi spekuloinnin tulevasta. Uudesta pelikentästä on huhuttu jo jonkin aikaa, mutta muutoksen suuruudesta on voitu vain arvailla. Nyt kun peli on ollut yli 14 tuntia pimeänä, odotukset kasvavat. Uuden kauden sijaan huhutaan kokonaan uudesta kappaleesta pelin tarinassa.

Fortnite on peli, joka muuttuu jatkuvasti. Samalla se antaa pelaajille vihjeitä tulevasta. Ennen pimennystä pelimaailmassa alkoi kiertää tarinoita seitsemästä matkalaisesta, jotka ovat lähestymässä maailmaa. Sunnuntaina matkalaiset ilmeisesti pääsivät perille.

Pimennyksen jälkeen mustan aukon ympärille on ilmestynyt numeroita. Tähän mennessä ainakin seuraavat numerot ovat välähtäneet aukon ympärillä: 11, 146, 15, 62, 87, 14, 106, 2 ja 150. Kukaan ei tiedä, mitä numerot tarkoittavat, mutta yritys on kova saada selvyyttä asiaan.

Fortniten pelimaailman pimentäminen muutamaksi päiväksi tarkoittaa Epic Gamesille menetettyjä tuloja, mutta tempauksen saavuttama huomio on hyvää markkinointia pelin jatkolle. Samalla kun pelaajat yrittävät selvittää mysteeriä, internetin humoristit ovat ottaneet ilon irti tapauksesta.

Myös miljardööritviittailija Elon Musk on ottanut kantaa tapaukseen. Musk tviittasi uudelleen vuoden takaisen satiirisivuston uutisen, jossa miehen kerrottiin ostaneen ja sulkeneen Fortniten.

Pelaajien ei tarvitse odottaa tulevaa täysin toimettomina. Jos mustan aukon tuijottaminen kyllästyttää, pelaaja voi syöttää Konamin videopeleistä tutun huijauskoodin (ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, B, A, start) ja pelata legendaarista Galaga-peliä mukailevaa avaruusräiskintäpeliä.

.
.