Iisalmen kulttuurikeskus aiotaan peruskorjata lähivuosina – ensin vuorossa on uimahallin rakentaminen

Iisalmen kulttuurikeskuksen peruskorjaus maksaa kokonaisuudessaan arviolta runsaat 14 miljoona euroa.

Iisalmi
Iisalmen kulttuurikeskus. Pressikuva
Iisalmen kulttuurikeskuksessa vierailee vuosittain runsaat 300 000 ihmistä.Tuomo Lindfors

Iisalmen kulttuurikeskuksen ison remontin suunnitellaan alkavan vasta uuden uimahallin valmistumisen jälkeen. Kalliita investointeja ei haluta tehdä yhtä aikaa. Uuden uimahallin rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2020.

Näillä näkymin Kulttuurikeskuksen peruskorjauksen suunnittelu alkaisi vuonna 2023 ja varsinaiset työt vuonna 2024. Remonttia on suunniteltu tehtäväksi useiden vuosien aikana, koska tilojen monille käyttäjille on vaikeata löytää väistötiloja samanaikaisesti.

– Saattaa olla, että aikataulua vielä aikaistetaan, sillä hanke on valtakunnallisessa kulttuuritilojen peruskorjauksia rahoittavassa ohjelmassa. Siinä rahoitusta olisi tulossa vuosille 2022–23, sanoo toimialajohtaja Kari Nissinen Iisalmen kaupungin teknisen toimialan hallinnosta.

Kokonaisuudessaan peruskorjaus maksaa arviolta runsaat 14 miljoonaa euroa. Peruskorjausta tarvitaan, sillä 30-vuotiaan Kulttuurikeskuksen talotekniikka on tullut käyttöikänsä päähän.

– Talotekniikka ainakin uusitaan, mutta mitä kaikkea muuta remonttiin sisältyy, selvitetään tarkemmin myöhemmin, Nissinen kertoo.

Kulttuurikeskuksessa (siirryt toiseen palveluun) vierailee vuosittain yli 300 000 ihmistä. Sen suurimmassa salissa voidaan järjestää esimerkiksi seminaareja ja konsertteja. Talossa toimivat muun muassa kaupunginkirjasto, kansalaisopisto, musiikkiopisto ja luontomuseo.