Hyppää sisältöön

Valtionhallinnon tietoliikenneyhteydet takkuilivat maanantaiaamuna – Vika vaikutti noin kymmenen organisaation yhteyksiin

Häiriö johtui viikonloppuna tehdyistä huoltotöistä.

Valtionhallinnon tietoliikenneyhteyksissä on häikkää. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Valtionhallinnon tietoliikenneyhteyksissä oli maanantaiaamuna laaja häiriö. Vika havaittiin maanantaina hieman ennen aamuyhdeksää, ja se saatiin korjattua pari tuntia myöhemmin.

Vika vaikutti noin kymmenen valtionhallinnon organisaation yhteyksiin. Valtorin viestintäpäällikkö Tuuli Ojakangas sanoo, että häiriö näkyy valtionhallinnon organisaatioiden sisäisissä tietoliikenneyhteyksissä.

– Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että häiriötä olisi kansalaisten käyttämissä palveluissa. Toki välillisesti vaikutuksia voi näkyä kansalaisillekin, Ojakangas sanoo.

Vian vuoksi esimerkiksi pikaviesti- ja sähköpostipalveluissa oli katkoksia. Esimerkiksi Liikenne- ja viestintävirasto kertoi Twitterissä, että vika vaikuttaa viraston sähköpostien toimintaan. Myös Tilastokeskuksen maanantaiaamun julkistukset viivästyivät häiriön vuoksi. Häiriöistä ilmoittivat myös Väestörekisterikeskus ja Neste.

Ojakankaan mukaan kyse ei ollut verkkohyökkäyksestä, vaan tietoliikennehäiriöstä.

.
.