1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. asunnottomuus

Asunnottomien yön keräykseen toivotaan puhtaita ja uusia alusvaatteita – Mikkelissä tapahtuma torstaina tuomiokirkon kryptassa

Lämpimiä vaatteita ja hygieniatarvikkeita voi viedä lahjoituksina muun muassa toimintakeskus Veturiin.

asunnottomuus
Naisten alushousut pyykkinarulla.
Derrick Frilund / Yle

Mikkelissä kerätään tällä hetkellä lämpimiä vaatteita ja hygieniatuotteita torstain Asunnottomien yön lahjoituksiksi.

Torstaina Mikkelin tuomiokirkolla tarvitseville jaetaan lämpimiä vaatteita ja hygieniatarvikkeita kuten saippuaa tai terveyssiteitä. Lisäksi keräykseen toivotaan uusia ja puhtaita alusvaatteita.

Lahjoituksia voi viedä keskiviikkoon saakka toimintakeskus Veturiin ja Mikkelin Prismassa on keräys hygieniatarvikkeille.

Torstaina Mikkelin Asunnottomien yön tapahtumassa on mukana myös Kela.

– Paikalla on ihminen, joka pystyy tarvittaessa neuvomaan kaavakkeiden ja muiden kanssa. Ne ovat aika monimutkaisia ja hankalia, jos joutuu ensimmäistä kertaa täyttämään, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Anne Pöyry sanoo.

Asunnottomien yön tapahtuma on torstaina tuomiokirkon pihassa ja kryptassa kello 19–22. Toimintakeskus Veturissa on illan aikana peseytymismahdollisuus.

Ohjaamo Olkkarilla on nuorille oma tapahtuma kello 16–18, jossa jutellaan omasta kodista, rahankäytöstä ja tuista.

Mikkelin Asunnottomien yön tapahtuman järjestävät Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ja Kela.

Torstaina vietetään YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi, joka Suomessa on perinteisesti Asunnottomien yö. Tänä vuonna valtakunnallisesti Asunnottomien yön teemana ovat asunnottomat naiset.

Lue seuraavaksi