1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun kovamaineisen Kakolan asukit ja vanginvartijat avautuvat radiodokumentissa – miesten välinen seksi oli luultua yleisempää

Suomen vaarallisimpina pidettyjen rikollisten tarinat innostivat kaupallisen podcastin tekoon.

podcast
Lääninvankila
Kakolan entiset vangit puhuvat dramatisoidussa radiodokumentissa.Viivi Sihvonen / Yle

Turun entisen keskusvankilan entiset vangit ja vanginvartijat kertovat kokemuksistaan “kiven sisältä” uudessa radiodokumenttisarjassa Tositarinoita Kakolasta. Siinä todellisten henkilöiden tarinat on dramatisoitu ääninäyttelijöille.

Kahdeksanosaisessa podcast-sarjassa käy ilmi, mitä kaikkea vangit olivat valmiita tekemään päästäkseen pakoon Suomen pahamaineisimpana pidetystä vankilasta.

Osa pakoa suunnitelleista talon asukeista vahingoitti itseään päästäkseen ambulanssiin ja talosta pois, jolloin pakenemiseen oli paremmat mahdollisuudet.

Vanginvartija Ari Uusitalo kertoo sarjaa koskevassa tiedotteessa, että vangit nielivät partakoneenteriä, jotka oli kääritty maalarinteippiin. Sen seurauksena oli mahdollisuus päästä röntgeniin, koska vatsaan oli joutunut teriä.

Myös salakuljetus kukoisti ja vangit keksivät mitä erikoisempia tapoja siihen. Huumeita yritettiin tuoda Kakolaan muun muassa kitaralaukussa.

Sarjassa kuullaan tarina, jossa vanki pakotettiin uhkailemalla salakuljettamaan huumeita peräsuolessa.

Kakolassa harrastettiin myös miesten välistä seksiä, vaikka sitä yritettiin salailla. Vartija saattoi Uusitalon mukaan yllättää vangit rakastelemasta keskenään. Ilmiö oli tiedotteen mukaan luultua yleisempi.

Tositarinoita Kakolasta -podcast-sarjan soundtrackin on säveltänyt Arttu Silvast. Sarjan julkaisee äänikirjapalvelu Storytel, ja sen on tuottanut Suomen Podcastmedia.

Lisätty 14.10. klo 14.07 podcast-sarjan tuotantoyhtiön nimi.

Lue seuraavaksi