Ruokaa pelastetaan Kainuussa yhdeksässä eri paikassa ResQ-sovelluksen avulla – "Pihvi tai suosittu herkku menee tosi nopsaankin"

Asiakas voi ostaa sovelluksella ylijäämäruokaa tavallista edullisempaan hintaan.

ruokahävikki
Mies laittaa ruokaa kertakäyttöastiaan.
Ylijäämäruoka paketoidaan rasiaan jäähtymään ja odottamaan ostajaa.Jarmo Nuotio / Yle

Isoissa kaupungeissa ruokahävikkiä on torjuttu mobiilisovelluksen avulla jo pitkään. ResQ-palvelussa ravintola ilmoittaa puhelinsovellukseen esimerkiksi lounaalta ylijäävät ruoat. Asiakas voi ostaa ruuan edullisempaan hintaan ja noutaa sen ravintolasta.

Kainuussa ResQ-sovellusta käyttää yhteensä yhdeksän paikkaa, johon kuuluu ravintoloita, kahviloita, huoltoasemia ja ruokakauppa.

Kajaanissa yksi kuudesta paikasta on Purolassa sijaitseva Teboilin huoltoasema, jossa tähdätään mahdollisimman pieneen ruokahävikkiin.

– Ihan perinteinen kotiruoka menee hyvin. Sitten joku pihvi tai suosittu herkku menee tosi nopsaankin, sanoo kauppias Mikko Vitikka.

Tyypillistä ResQ-sovelluksen käyttäjää Vitikka ei pysty kuvailemaan, sillä sovellus on käytössä monella.

– Ostajina on ollut nuoria opiskelijoita ja ihan perheenäitejä.

Ilman ResQ-sovellusta ruoka jouduttaisiin heittämään Purolan Teboililla roskiin. Vitikka kokee, että heidän saama pieni korvaus ruoka-annoksesta on aina kotiinpäin.

– Asiakas saa edullisen lounaan ja luontokin kiittää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)