Ulkoministeri kohtasi koululaiset ilmastopaneelissa Turussa – katso tallenne keskustelusta

Aleksandr Kähar ja Alma Jokinen olivat vahvasti mukana, kun Puolalan yläkoulun oppilaat keksivät kutsua ministerin kouluun kertomaan ilmastonäkemyksistään.

ilmastonmuutos
Ministeri kohtaa koululaiset ilmastopaneelissa Turussa
Ministeri kohtaa koululaiset ilmastopaneelissa Turussa

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) osallistui Turun Puolalan yläkoulun ilmastopaneeliin keskiviikkona aamupäivällä.

Haaviston kutsuminen kuultavaksi ja keskustelijaksi oli alun perin koululaisten idea. He myös lähettivät kutsun ministerille.

Kalenterista löytyi aikaa ja myönteinen vastaus tuli kolmisen viikkoa sitten. Yle näytti paneelin suorana. Areenassa. Sen voi katsoa tallenteena Yle Areenassa.

Keskustelua vetää 9.-luokkalainen Alma Jokinen. Siihen osallistuvat Haaviston lisäksi oppilaista Aleksandr Kähar sekä Lännen Median ympäristötoimittaja Jami Jokinen, järjestöaktiivi Amro El-khatib ja Turun kaupungin erityisasiantuntija Miika Meretoja.

Puolalan koulun ilmastovastuupäivät on yhdessä oppilaiden kanssa suunniteltu monialainen oppimiskokonaisuus.

Kolmen päivän aikana koululla on kuultu asiantuntijoita Turun ilmastotyöstä, ICT-alan roolista kestävässä kehityksessä sekä toimenpiteistä ilmastokriisissä ja ilmastovastuusta Greenpeacen näkökulmasta.

Lue lisää:

Ilmastolakko kokosi noin 2 000 henkeä mielenosoitukseen Turun keskustassa – kansa vaatii ilmastotekoja heti eikä hetken päästä

Turku esittelee ilmastotekojaan New Yorkin huippukokouksessa