Hyppää sisältöön

Soturikissat kiinnostavat nuoria lukijoita

Sanaratas ry:n Soturikissat-päiväleiri täyttyi nopeasti Joensuussa.

Soturikissat -kirjasarjaa on kirjoittanut kuusi eri kirjailijaa. Kuva: Lea Joutsensaari / Yle

Nepenmäen kirjastolla syyslomaviikon leirille osallistuu parikymmentä lasta ja nuorta.

Leirillä syvennytään suosittuun Soturikissat-kirjasarjaan eri näkökulmista. Kirjasarjaa on kirjoittanut kaikkiaan kuusi kirjailijaa salanimellä Erin Hunter.

Lapset ja nuoret muun muassa luovat kirjojen pohjalta oman soturihahmonsa ja kehittelevät yhdessä tarinoita niiden ympärille.

Sanataideyhdistyksen toiminnanjohtajan Riikka Linjaman mukaan leirin teemalle on hyvät perusteet.

– Toive on tullut monilta perheiltä ensin kirjastoille ja sitä kautta meille. Soturikissaan liittyviä tapahtumia on toivottu.

Torstaina leirillä vietetään villiä soturipäivää, jolloin taistellaan eli jokainen pelaa roolileikissä omalla hahmollaan.

Lasten ja nuorten vähäisestä kiinnostuksesta lukemiseen ollaan huolissaan, mutta ainakin leiriläisten osalta Riikka Linjama kumoaa tämän yleisen väitteen.

– Me olemme kyllä nyt aivan erityisessä ryhmässä. Näitä lapsia kyllä kiinnostaa lukeminen, koska he ovat tulleet tälle leirille juuri näiden kirjojen takia.

Leirin järjestävä Sanaratas ry. on pohjoiskarjalainen sanataideyhdistys, joka järjestää sanataideopetusta koko maakunnan alueella. Yhdistys on toiminut vuodesta 2010 lähtien.

.
.