Nelostiellä Iissä otetaan tänään käyttöön kahdet liikennevalot

Kemin ja Oulun välillä matkantekoa voivat lähiviikkoina hidastaa tietöiden lisäksi myös Iin liikennevalojen testaukset.

Valtatie 4
Iin liikennevalot
Kemin ja Oulun välillä kannattaa lähiviikkoina varautua lisäviiveisiin liikennevalojen testaamisen vuoksi.Hanna Kataja-Rahko / Yle

Nelostiellä Iissä otetaan tiistaina käyttöön kahdet liikennevalot. Valoristeykset on tehty Iin keskustaajaman eteläpuolelle, Leipojantien ja Sorosentien liittymiin, jotta niistä pääsee turvallisesti Nelostielle ja Nelostieltä sivuteille.

Sorosentien alueella sijaitsevat muun muassa teknologiakeskus Micropolis ja kauppakeskus Kärkkäinen, Leipojantiellä taas Shellin huoltoasema.

Kemin ja Oulun välillä kannattaa lähiviikkoina varautua lisäviiveisiin liikennevalojen testaamisen vuoksi. Valojen toimivuutta seurataan tehostetusti noin kuukauden ajan, jotta varmistetaan, että valo-ohjaus toimii erilaisissa liikennetilanteissa sujuvasti ja turvallisesti.

Testaus pyritään ajoittamaan aina työmatkaliikenteen ulkopuolelle, mutta testiaikana on kuitenkin syytä varautua pieniin poikkeuksiin liikenteessä.

Liikennevalot toimivat jatkossa ympäri vuorokauden ja niiden toiminta säätyy automaattisesti liikennetilanteen mukaan.

Valtatie 4:n liikennemäärä Iin eteläpuolella on yli 12 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Erityispiirteenä on liikennemäärän voimakas vaihtelu. Lomasesonkien aikana ja esimerkiksi kevätlauantaisin vuorokauden liikennemäärät ovat lähes 40 prosenttia korkeampia kuin keskimääräinen vuorokausiliikenne.

Liikennevalojen rakennuttamisesta ovat vastanneet ITM Finland ja Iin kunta.