1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vastaanottokeskukset

Maahanmuuttovirasto vähentää väkeä – ei vaikutuksia Itä-Suomen vastaanottokeskuksiin

Vastaanottokeskuksen työntekijät eivät ole Migrin työntekijöitä.

vastaanottokeskukset
Tarinan sairaala Siilinjärvellä
Siilinjärvellä, Tarinan vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 130 turvapaikanhakijaa. Arkistokuva.Sakari Partanen / Yle

Maahanmuuttoviraston (Migrin) jopa kymmenen prosentin vähennystarve henkilöstöstä ei vaikuta suoraan Itä-Suomen vastaanottokeskuksiin.

Vastaanottokeskuksen työntekijät eivät ole Migrin työntekijöitä.

Sen sijaan turvapaikkapaikkahakemusten käsittelyajat voivat pidentyä, jos koko Migrin henkilöstöä koskevat lomautukset toteutuvat ja palvelupisteet suljetaan. Tällöin turvapaikanhakijat eivät pääse esimerkiksi turvapaikkapuhutteluun, joka on osa turvapaikan hakemista.

Pohjois-Savon ainut vastaanottokeskus Tarina sijaitsee Siilinjärvellä. Majoituspaikkoja on 200 turvapaikanhakijalle. Tällä hetkellä Tarinassa on majoittuneena noin 130 turvapaikanhakijaa.

Pohjois-Karjalassa on kaksi vastaanottokeskusta: Paihola Kontiolahdella ja Märäjälahti Lieksassa. Sekä Paiholassa että Märäjälahdessa majoituspaikkoja on 150 turvapaikanhakijalle. Tällä hetkellä Paiholassa on noin 130 majoittujaa ja Märäjälahdessa noin 100.

Migrin henkilöstön vähennyksistä ja mahdollisista koko henkilöstöä koskevista lomautuksista kertoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi