Hyppää sisältöön

Netissä kerätään nimiä Raaseporin tasoristeysturman oikeuskäsittelyn lopettamiseksi

Kokkolalainen Anne Yrjänä avasi adressit.comiin vetoomuksen, koska hän pitää oikeusprosessin jatkumista kohtuuttomana turma-autoa ajaneelle nuorelle.

Skogbyn onnettomuustasoristeys Raaseporissa 31. toukokuuta 2018. Kuva: Paula Tiainen / Yle

Netissä kerätään nimiä Raaseporin tasoristeysturman oikeuskäsittelyn lopettamiseksi.

Adressin tekijä on kokkolalainen Anne Yrjänä. Hän pitää epäinhimillisenä, että turma-autoa kuljettanut nuorimies on jätetty yksin vastuuseen onnettomuudesta.

Adressit.com-palvelussa julkaistuun vetoomukseen on kertynyt tiistain aamuyhdeksään mennessä yli 1 900 nimeä viidessä päivässä. Allekirjoittajista valtaosa on Kokkolasta, Helsingistä ja Raaseporista.

Turma kosketti vahvasti pohjalaisia, sillä kaksi kuolleista varusmiehistä oli pohjalaismaakunnista, yksi Kokkolasta ja toinen Pedersörestä.

Kokkolalainen Anne Yrjänä ei itse tuntenut turmassa menehtynyttä kokkolalaista varusmiestä, mutta nuori kuului Yrjänän tuttavapiiriin ystäviin.

Kahden vuoden aikana Yrjänä on seurannut nuorten elämää, joihin turma on vaikuttanut.

– Siitä oma mielenilmaukseni oikeastaan nousi, kun näin mitä pitkä oikeusprosessi on tehnyt osallisille ja omaisille. Mielestäni käräjäoikeuden päätös oli oikea ja kohtuullinen. Nyt toivon, että varusmies saisi toivoa tästä adressista, eikä hän joutuisi olemaan yksin asian kanssa, sanoo Yrjänä.

Kahden vuoden takaisessa kuorma-auton ja junan törmäyksessä kuoli kolme varusmiestä, joista yksi oli Kokkolasta ja toinen Pedersörestä. Lisäksi viisi varusmiestä loukkaantui, mukaan lukien kuljettaja itse.

Käräjäoikeus vapautti kuorma-autoa kuljettaneen varusmiehen syytteistä, muun muassa kolmesta kuolemantuottamuksesta edellisviikolla, mutta apulaisvaltakunnansyyttäjä valitti ratkaisusta hovioikeuteen. Syyttäjä on perustellut jatkovalitustaan sillä, että syytteiden hylkäämisperusteet eivät olleet hyväksyttävät.

LUE MYÖS:

.
.