Finnairin Barcelonan-lennot lennetään tänään normaalisti – Lentokenttäkaaos perui toistasataa lentoa Barcelonan kentällä eilen

Tiistaina Finnairilla on kaksi lentoa Helsingistä Barcelonaan ja kaksi toiseen suuntaan.

lentoliikenne
Matkustajat istuvat El Pratin lentoaseman lattialla.
Toistasataa El Pratin kentältä lähtevää lentoa jouduttiin perumaan maanantaina.. Lluis Gene / AFP

Helsinki–Vantaalta Barcelonaan lähtevien lentojen odotetaan kulkevan tänään normaalisti.

Maanantaina toistasataa Barcelonan El Pratin kentän kautta liikennöivää lentoa peruttiin, kun mielenosoittajat ottivat poliisin kanssa yhteen lentokentällä ja tukkivat kentälle johtavia teitä. Protesteissa on kyse Katalonian itsenäisyysjohtajien saamista tuomioista, joita mielenosoittajat eivät hyväksy.

Peruttujen lentojen joukossa oli Finnairin yölento Barcelonasta Helsinkiin. Finnairin viestinnästä kerrotaan, että uutta reittiä etsitään parhaillaan. Tiistaina Finnairilla on kaksi lentoa Helsingistä Barcelonaan ja kaksi toiseen suuntaan.

– Tämän päivän lennot lennetään tämän hetken tiedon mukaan normaalisti. Aamulento on jo matkalla Barcelonaan, sanoo Finnairin henkilöstöviestinnän johtaja Satu Haataja.

Finnair seuraa tilannetta

Mielenosoitukset Barcelonan lentokentällä päättyivät myöhään maanantai-iltana. Haatajan mukaan Finnair seuraa tilannetta päivän aikana.

– Seurataan tilannetta, ja toimitaan sitten sen mukaan. Matkustajia tiedotetaan lentojen muutoksista suoraan tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Tiistaina Helsingin ja Barcelonan väliä liikennöi myös Norwegian, jolla on yksi lento Barcelonaan ja yksi takaisin.

Finavian viestinnästä kerrotaan, että Barcelonan tilanne ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä Helsinki–Vantaalla. Tällä hetkellä peruutuksista tai myöhästymisistä Barcelonan-lennoilla ei ole tietoa.

Lue myös:

Katalonia heräsi mielenosoitusten jälkeiseen aamuun – Mitä nyt tapahtuu? Kolme kysymystä Katalonian itsenäisyysjohtajien tuomioista

Barcelonan lentokenttä kaaoksessa – poliisi taltutti patukoin mielenosoittajia, yksi lento Suomeen on peruttu