Tehy selvittää hyvinvointiyhtymän irtisanomisten laillisuutta – lakimies: Jos lakia on rikottu, on työntekijöillä mahdollisuus korvauksiin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvottelujen tulosta käsitellään nyt liittotasolla.

Lomautukset ja irtisanomiset
Päijät-Hämeen keskussairaalan työntekijät marssivat ulos vastalauseena väen vähennyksille. Kuvassa keskellä Tehyn pääluottamusmies Kati Keränen.
Tehy järjesti yhdessä Superin kanssa ulosmarssin yt-neuvottelujen päätyttyä lokakuun alussa.Marjo Pirilä / Yle

Tehy aikoo selvittää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän irtisanomisiin ja lomautuksiin johtaneiden yt-neuvottelujen laillisuutta. Tehyn selvityksessä on myös Pihlajalinnan yt-neuvottelujen laillisuus.

– Jos käy ilmi, että yhteistoimintalakia on rikottu, on irtisanotulla, osa-aikaistetulla tai lomautetulla työntekijällä mahdollisuus saada yt-lain mukaista hyvitystä, sanoo Tehyn oikeuspalvelujen päällikkö Kari Tiainen.

Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on jyrähtänyt siitä, ettei hyvinvointiyhtymä ole antanut neuvottelujen päätyttyä luottamusmiehelle tietoa, keihin irtisanomiset kohdistuvat. JHL:n mukaan yhtymä rikkoo lakia.

Toimitusjohtaja Marina Erholan mukaan työnantaja on toiminut kuten pitääkin. Erholan mukaan vaarana on ollut, että pelkkä tieto yksiköstä ja ammattiryhmästä olisi voinut paljastaa kenestä työntekijästä on kyse, ennen kuin he kuulisivat asiasta itse työnantajalta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä irtisanoo 51 työntekijää ja uudelleensijoittaa 40. Irisanomisilmoitukset jaettiin pääosin maanantaina.