1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnianloukkaus

Sikakuljetuskohu käräjillä: forssalaisnainen syytteessä törkeästä kunnianloukkauksesta

Oikeus käsittelee asian laajennetussa kokoonpanossa.

kunnianloukkaus
Sianruhoja teurastuslinjastolla
Nyt oikeudessa käsiteltävä somekirjoitus tehtiin viime vuoden lokakuun lopussa. Jo poistetussa kirjoituksessa väitettiin muun muassa, että teuraaksi tuotavia sikoja läiskittiin ajolevyllä.HKScan

Forssalaisnainen vastaa tänään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa syytteeseen törkeästä kunnianloukkauksesta. Oikeus käsittelee asian laajennetussa kokoonpanossa, jossa on läsnä kaksi käräjätuomaria ja notaari.

Nainen kirjoitti vajaa vuosi sitten Facebookiin väitteitä teurassikojen kovakouraisesta kohtelusta kuorman purkutilanteessa Forssassa HKScanin laitoksella. Julkinen päivitys levisi laajasti ja aiheesta kirjoitettiin myös eri medioissa.

Päivityksen yhteydessä julkaistussa valokuvassa teuraskuljetusajoneuvosta oli näkyvissä ja tunnistettavissa kuljetusliikkeen nimi. Tapauksen asianomistajina ovat kuljetusliike ja sen yrittäjä.

Yhtiön omat asiantuntijat ja Eviran Forssan yksikön johtava tarkastuseläinlääkäri kävivät läpi purkutilanteen videonauhoituksen. Myös Hämeen poliisi selvitti asiaa, mutta näyttöä eläinten kaltoinkohtelusta ei saatu.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Esitutkinta kunnianloukkauksesta alkoi naisesta tehdyn rikosilmoituksen perusteella. Syyttäjä vaatii naiselle tuntuvaa sakkorangaistusta.

Lue seuraavaksi