Sama yksiö syttyi parin tunnin sisään kahdesti palamaan Helsingin Vuosaaressa, poliisi epäilee ensimmäistä paloa tahallaan sytytetyksi

Pelastuslaitos oli ehtinyt jo poistua paikalta, kun samasta osoitteesta tuli uusi hälytys.

tulipalot
Paloauto
Yksi on otettu kiinni epäiltynä palon sytyttämisestä.Yle

Yksiö syttyi palamaan Helsingin Vuosaaressa Ulappasaarentiellä kaksi kertaa tiistaina. Ensimmäistä paloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni, vahvistetaan Ylelle Helsingin poliisista.

Ensimmäinen hälytys palosta tuli kello neljän aikaan iltapäivällä ja pelastuslaitoksen yksiköt riensivät paikalle. Tuolloin pelastuslaitokselta kerrottiin Ylelle, että kyseessä on erikoinen tapaus, josta kannattaa kysyä poliisilta.

Pelastuslaitos ehti jo poistua paikalta, kunnes samasta osoitteesta tuli uusi hälytys noin puoli seitsemän aikaan illalla. Pelastuslaitos ei osannut sanoa, oliko kyseessä sama aiempi palo, joka alkoi kyteä uudestaan, vai sytytettiinkö toinenkin palo tahallaan.

Helsingin poliisin Jorma Makkonen kertoi Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että joitakin savulle altistumisia on tapauksessa tullut, mutta suuremmilta henkilövahingoilta on tämänhetkisen tiedon mukaan vältytty. Myöskään motiivista ei ole tietoa. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Komisario Jarmo Heinosen mukaan tilanne on tämän illan osalta rauhoitettu ja asiasta saadaan lisätietoa huomenna, kun tutkinta jatkuu.