Joensuun kaupunginteatterin kevät tarjoaa katsottavaa kaikenikäisille

Helmikuussa ensi-iltaan tulee "9 hyvää syytä elää", joka on kirjailija Anna Krogeruksen uusi näytelmä.

Joensuu
Nainen ja koira ovat oranssisen sateenvarjon alla. Partainen mies istuu taustalla seinän vieressä.
9 hyvää syytä elää -näytelmän ohjaa Iiristiina Varilo.Joensuun kaupunginteatteri / Miska Korpelainen

Joensuun kaupunginteatterin kevätkausi tarjoaa katsojille kotimaista draamaa ja klassikkoja.

Helmikuussa ensi-iltaan tulee "9 hyvää syytä elää", joka on kirjailija Anna Krogeruksen uusi näytelmä. Se on kertomus nuoresta Klara Harmaasta ja hänen kanssakulkijoistaan. Näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Iiristiina Varilo.

Sofi Oksasen romaaniin perustuva esitys "Stalinin lehmät" saa uusintaensi-illan maaliskuussa.

Huhtikuussa suurelle näyttämölle ilmestyy "Liisa ihmemaassa". Joensuulaisten dramatisointi tekee kunniaa Lewis Carrollin teoksille ”Liisan seikkailut ihmemaassa” ja ”Liisan seikkailut peilimaassa”. Liisan roolissa nähdään Suvi-Maaria Virta.

Polkuja teatteriin –hankkeessa syntyy musiikkiteatteria nuorilta nuorille. Haaveista, rakkaudesta ja itsensä uhraamisesta kertova "Pieni merenneito" perustuu Hans Christian Andersenin satuun.

Esiintyjinä nähdään nuorten teatteriryhmä sekä muusikko Azra Topzu. Esityksen ohjaa Merja Pennanen. Pieni merenneito on ensi-illassa helmikuussa pienellä näyttämöllä, ja se kuuluu myös teatterin kiertueohjelmistoon.

Vierailuesityksinä nähdään Ulla Tapanisen "Lava-ammuntaa VI "sekä Red Nose Companyn ja Teatteri Quo Vadisin "Punainen Viiva".

Tammi-helmikuun vaihteeseen saakka jatkavat teatterin syyskaudella ensi-illassa olleet "Jeppe Niilonpoika" ja "Korjaamo". Marraskuussa ensi-iltaan tuleva "Koko homman pomo" jatkaa maaliskuulle asti.