Toimintaelokuva Rendelin jatko-osan kuvakset päättyivät Kainuussa – "Uskon, että elokuvan laatu tulee yllättämään monet"

Rendelin jatko-osa saapunee teattereihin vuonna 2021.

Supersankari Rendel on seikkaillut tänä syksynä Kainuussa kuuden viikon ajan. Kuvituskuva. Kuva: Juuli Aschan/Black Lion Pictures

Sotkamolaisen Black Lion Picturesin suuren luokan toimintaelokuva Rendelin jatko-osaa on kuvattu tänä syksynä Kainuussa. Kuuden viikon kuvaukset ovat nyt takana ja seuraavaksi on luvassa noin viikon mittaiset kuvaukset Jyväskylässä. Sen jälkeen istutaan leikkauspöydän ääreen ja valmista elokuvaa saadaan odottaa vuonna 2021.

– Olo on hyvin kiitollinen. Kuvauksissa konkretisoitui koko työryhmän kunnianhimo ja näkyi, että haluttiin tehdä laadukasta tuotantoa ja hoitaa kaikki niin hyvin kuin mahdollista. Uskon, että elokuvan laatu tulee yllättämään monet, elokuvan tuottaja Miika J. Norvanto sanoo.

Norvanto kiittelee Kainuuta ja kainuulaisia korvaamattomasta yhteistyöstä elokuvan tekemisessä.

– Kainuu tarjosi niin paljon resursseja ja mahdollisuuksia, että ilman niitä ei tällaisen ison elokuvan tekeminen olisi voinut onnistua, Norvanto sanoo.

Elokuvan tuotanto ja kuvausten hyvä yhteishenki sai kehuja myös pääpahiksen rooliin astuneelta englantilaiselta Sean Croninilta. Norvanto kertoo Croninin olleen mukana elokuvissa kuten James Bond, Harry Potter ja Mission Impossible, mutta silti hänen todenneen Rendelin olevan hänen uransa hienoimpia kokemuksia.

– Kuulemma täällä näkyi yhdessä tekemisen mentaliteetti ja koko kuvausryhmän tasavertainen asema, mikä on harvinaista isoissa Hollywood-tuotannoissa, Norvanto sanoo.

Kuvauksia tehtiin muun muassa Kajaanin keskustassa, Linnanvirralla, Kaukametsässä ja Kainuun ammattiopiston tiloihin rakennetussa suuressa studiokeskuksessa.

– Studion rakentaminen tuossa mittakaavassa kehittää myös lisäosaamista koko alueelle. Tämä elokuva on ollut monella tavalla pilotti monelle alkavalle ja tulevalle jutulle. Vaikka se ottaa välillä koville, on jostain lähdettävä liikkeelle, Norvanto toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)