1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pahoinpitely

Kiista saunankiukaasta johti pahoinpitelyyn ja tappouhkaukseen

Sisaruksilla oli tullut erimielisyyttä siitä, kumman tuoma kiuas asennetaan heidän äitinsä saunaan.

Kuvan kiuas ei liity tapaukseen. Kuva: Petri Kivimäki / Yle

Riita saunan kiukaasta on johtanut kahteen pahoinpitelyyn ja tappouhkaukseen. Tapaus sattui Kemijärvellä runsas vuosi sitten.

Kahdella aikuisella sisaruksella tuli riitaa siitä, kumman tuoma kiuas asennetaan heidän äitinsä rantasaunaan. Sisaren mies oli jo tuonut sisälle uuden kiukaan, kun paikalle tuli sisaren veli vanhan kiukaan kanssa.

Erimielisyys johti siihen, että mies löi kiivastuksissaan sisartaan ja tämän miestä ja uhkasi vielä tappaa molemmat. Pariskunta sai pahoinpitelystä mustelmia.

Syytetty kiisti syytteet, mutta käräjäoikeus piti uhrien kertomuksia johdonmukaisempina ja heidän kertomuksilleen löytyi tukea myös muusta näytöstä.

62-vuotias mies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa hänen tuloillaan 360 euroa.

Mies valitti Rovaniemen hovioikeuteen mutta ei saanut sieltä jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden tuomio jäi pysyväksi.

Lopulta syytetty ja tämän lankomies asensivat saunaan uudemman kiukaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).