Hyppää sisältöön

Ensimmäinen jonottaja oli tullut Triplan edustalle jo puoli kahdelta yöllä – Katso videolta aamun tunnelmat

Avajaispäivänä paikalle tuli varsinkin syyslomalla olevia nuoria.

Pasilan uusi asema ja Tripla-ostoskeskus avautuvat
Pasilan uusi asema ja Tripla-ostoskeskus avautuvat

Kauppakeskusjätti Mall of Tripla sekä Pasilan uusi joukkoliikenneterminaali avasivat ovensa yleisölle tänään torstaina aamulla kello 9.

Triplan ja aseman käytävillä katsojia johdattivat Ylen toimittajat Saija Nironen ja Sara Salmi. Ensimmäisen tunnin aikana Yle tapasi muun muassa Pyörähotellin toimitusjohtaja Mikko Ampujan ja Pasilaseuran puheenjohtaja Heta Välimäen.

Ensimmäinen jonottajaoli tullut Triplan edustalle jo puoli kahdelta yöllä.

Ylen haastattelussa Jan-Mikael kertoi, että ei saanut unta ja päätti puhelimen selaamisen sijaan tulla Espoon keskuksesta Pasilaan odottelemaan uuden ostoskeskuksen aukeamista.

Jan-Mikaelia ja muita alkupään jonottajia kiinnostivat muun muassa kymmenelle ensimmäiselle asiakkaalle luvatut lahjat.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Jonottajat ja ensimmäiset sisään päässeet olivat pääasiassa syyslomalla olevia nuoria.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Massiivinen Tripla kiilaa koollaan Suomen ostoskeitaiden kärkikolmikkoon ja on nyt lähin kauppakeskus yli 100 000:lle joukkoliikenteen käyttäjälle. Tällä hetkellä Pasilan kautta kulkee päivittäin 50 000 junamatkustajaa ja vuoteen 2035 mennessä määrän arvioidaan tuplaantuvan. Uusi asema muuttaa merkittävästi Pasilan liikennejärjestelyitä.

Pasilalaiset ovat odottaneet erityisesti uusia ruokapaikkoja. Ylen haastatteleman Pasilaseuran puheenjohtajaHeta Välimäenmukaan kaupunginosa oli mukava paikka jo ennen Triplaa mutta väenpaljouskaan ei pelota. Hän toivoo, että Keski-Pasilan lisäksi panostettaisiin myös jo olemassa oleviin vanhoihin asuinalueisiin lännessä ja idässä. Triplan englanninkieliset nimet naurattivat Pasilaseuran puheenjohtajaa.

Pyörähotelli Vapauden toimitusjohtaja Mikko Ampujan mukaan pyörähotellia tullaan laajentamaan kesällä, jos kysyntää on. Ampuja kertoo, että erityisesti alueella töissä käyvät ovat olleet kiinnostuneita pyörähotellin palveluista. Aamuisen työmatkapyöräilyn jälkeen pääsee siis suihkuun, ja pyöräilyvaatteet voi jättää päivän ajaksi kaappiin.

Kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki kertoo Ylelle, että huvitusta herättäneisiin englanninkielisiin nimiin päädyttiin kansainvälisyyden vuoksi. Lisäksi nimien puolesta puhui se, että Suomessa ei ollut Mall of -nimistä ostoskeskusta, kuten esimerkiksi Tallinnassa, Berliinissä ja Tukholmassa.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ympyräteema jatkuu myös ostoskeskuksen sisällä. Ylen haastattelemien kävijöiden mukaan suunnistus asemalla ja kauppakeskuksessa sujui vaivatta.

Lue myös:

Kuinka paljon tänne mahtuu? Suomessa on jo yli sata kauppakeskusta – Asiantuntija: Pelto-ostoskeskusten määrä vähenee jatkossa varmasti

Katso ensimmäiset kuvat Triplan sisältä – tältä näyttävät jättiläismäinen kauppakeskus ja uusi Pasilan asema

Helsingin uusi musiikkimuseo on elämyksellisempi kuin Tukholman Abba-museo, mutta ahdasta siellä voi tulla

Massiivinen Tripla kiilaa koollaan Suomen ostoskeitaiden kärkikolmikkoon ja on pian lähin kauppakeskus yli 100 000:lle joukkoliikenteen käyttäjälle

Ruuhkasumput ovat nyt historiaa? Pasilan uusi asema on vihdoin valmis – näin alueen liikenne mullistuu

Pasilan Triplasta tuli järkälemäinen laatikko, jota verrataan Itä-Berliinin ja Kouvolan arkkitehtuuriin – "Se, mitä rakennetaan, kuvastaa yhteiskunnan arvoja"