KuPS voitti lomakorvauskiistansa myös hovioikeudessa – ex-pelaajille muutama satanen, maksavat kuitenkin tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut

Itä-Suomen hovoikeus hylkäsi käräjäoikeuden tavoin ison osan pelaajien kanteesta.

Kuopion Palloseura
Katsomo täynä Kuopiossa kun jännitetään voittaako KuPS mestaruuden.
Jalkapallon SM-kultaa jahtaava KuPS on käräjöinyt vuosien takaisten lomapalkka-asioiden vuoksi. Arkistokuva.Sami Takkinen / Yle

Jalkapalloliigassa pelaava Kuopion Palloseura on voittanut palkkariitansa pääosin myös hovioikeudessa.

Kolme KuPSin entistä pelaajaa karhusi seuralta tuhansien eurojen lomakorvauksia. Käräjäoikeus hyväksyi jo aiemmin vain osan kanteesta.

Se velvoitti KuPSin maksamaan aiemmin maksamattomia lomakorvauksia Juha Hakolalle kahdesta vuosilomapäivästä 256 euroa, Patrick Poutiaiselle kahdesta vuosilomapäivästä 216 euroa ja Mika Ääritalolle yhdestä vuosilomapäivästä 100 euroa.

Käräjäoikeus katsoi, että pelaajasopimusta on pidettävä työsopimuksena. Tuolloin pelaajien oikeus vuosilomaan määräytyy vuosilomalain mukaan.

Asian tänään keskiviikkona ratkaissut Itä-Suomen hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion muuten ennallaan, mutta velvoitti Kuopion Palloseuran maksamaan vielä Hakolalle 128 euroa ja Poutiaiselle 108 euroa.

Ratkaisu tietää sitä, että pelaajat joutuvat maksamaan Kuopion Palloseuran oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa noin 9 000 euroa ja hovioikeudessa vajaat 6 000 euroa.

Riita koski loma-ajan palkkoja vuosina 2015–2016. Asian riitauttaneet pelaajat eivät saaneet tai solmineet jatkosopimusta KuPSin kanssa kaudelle 2016–2017.

Hovioikeuden tuomioon voi hakea muutosta vain, jos korkein oikeus myöntää asiassa valitusluvan.