Abortista vankilaan tuomittu toimittaja Hajar Raissouni vapautettiin Marokossa

Marokko
Hajar Raissouni näytti voitonmerkkiä vapauduttuaan vankilasta keskiviikkona.
Hajar Raissouni näytti voitonmerkkiä vapauduttuaan vankilasta keskiviikkona.JALAL MORCHIDI / EPA

Marokkolainen toimittaja Hajar Raissouni pääsi keskiviikkona vapauteen, kun Marokon kuningas Mohammed VI armahti hänet kuukauden vankeuden jälkeen.

28-vuotias Raissouni otettiin kiinni elokuun lopussa ja hänet tuomittiin vuoden vankeustuomioon laittomasta abortista ja avioliiton ulkopuolisesta seksistä syyskuun lopussa.

Raissouni kiisti aborttisyytökset. Hänen mukaansa häntä hoidettiin sisäisen verenvuodon vuoksi. Tämän vahvisti myös hänen gynekologinsa.

Marokon oikeusministeriön mukaan kuningas Mohammed VI halusi auttaa pariskuntaa, joka "haluaa perustaa perheen uskontomme ja lakiemme sääntöjen puitteissa, vaikka tekivätkin virheen".

Raissounin sulhanen sai vuoden ja naista hoitanut lääkäri kahden vuoden vankeustuomion. Lääkäri määrättiin myös kahden vuoden hoitokieltoon osallisuudesta rikokseen ja laittoman abortin suorittamisesta. Myös klinikalla työskennelleet lääkärin avustaja ja yksi sairaanhoitaja saivat ehdolliset tuomiot. Myös heidät armahdetaan.

Tapaus suututti ihmisoikeusaktivisteja, jotka pitivät oikeudenkäyntiä poliittisena vainona.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin aluejohtaja Ahmed Benchemsi kuvaili tuomiota ”mustaksi päiväksi vapaudelle Marokossa”.

Lue myös:

Marokkolainen toimittaja tuomittiin vankilaan abortista – historioitsija: ”Kyse on politiikasta ja kostosta yhtä perhettä kohtaan”(1.10.)