1. yle.fi
  2. Uutiset

Traktorimarssein vauhditettu Maaningan Maitotien kunnostus etenee

Haatalantien kunnostusta on vaadittu vappuna järjestetyillä mielenilmauksilla sekä kuntalaisaloitteella.

Maaninka
Traktorimarssi etenee valtatie 77 pitkin.
Yli 50 traktoria sekä puu- ja rehurekkaa osallistui Maitotien traktorikapinaan vuoden 2018 vappuna.Antti Karhunen / Yle

Pitkään toivottu Maaningan Maitotien eli Haatalantien kunnostus etenee. Tiellä on muun muassa tehty kesällä mittauksia ja määritelty kunnostustarpeet.

Tiealueen rajoja on tarkistettu syyskuussa. Tiealueelle kasvaneet puut raivataan talven–kevättalven aikana kunnostuksen tieltä.

Kuopion Maaningalla järjestettiin viime ja tänä vappuna traktorimarssit Maaninkajärven länsipuolisen väylän Haatalantien parantamiseksi. Asiaa on ajettu myös kuntalaisaloitteella.

Tien kunnostamiseen oli varattu puoli miljoonaa euroa rahaa tälle vuodelle, mutta suunnitelmien puuttuessa rahoitus siirrettiin ensi vuodelle. Pohjois-Savon ely-keskus tekee lopullisen kunnostuspäätöksen vuoden lopussa.

Hankkeeseen sisältyy tiealueen rakenteellinen kunnostus, päällystys sekä sivuojien perkaus kuivatuksen varmistamiseksi. Tien parantamisen jälkeen pidetään kokous, jossa selvitetään mahdolliset tien lisäaluetarpeet maanomistajien kanssa.

Haatalantie yhdistää useita kyliä ja sen kautta liikutaan koko läntisen Maaningan alueelle. Tiellä kulkee paljon raskasta liikennettä. Sen varrella tuotetaan muun maitoa lähes kuusi miljoonaa litraa vuodessa.

Lue seuraavaksi