Kemin kaupunginteatterin lisätilat odotuttavat itseään – kevään suuren ensi-illan harjoitteleminen on vaarassa

Kevään ensi-iltaa pitäisi päästä harjoittelemaan viimeistään marraskuun alkupuolella.

Kemin kaupunginteatteri
Kemin kaupunginteatteri Näytelmä Voitto kotiin
Jos harjoituksia ei päästä marraskuun alkupuolella aloittamaaan, voi tiedossa olla tuotannollisia muutoksia. Arkistokuvassa Voitto kotiin -näytelmän pariskunta Kimmo Tuppurainen ja Satu Tala.Kemin kaupunginteatteri / Nina Susi

Kemin kaupunginteatteri odottaa edelleen tarvitsemiaan lisätiloja. Suunnitelmissa olleet Valtakadun tilat osoittautuivat epäsopiviksi ja nyt teatterille on tarjottu uusia tiloja Sauvosaarenkadulta, vanhasta Säästöpankin kiinteistöstä.

Teatterinjohtaja Sarianne Paasosen mukaan tilat olisivat erittäin sopivat, koska kiinteistöön saataisiin ongelmitta sijoitettua kaikki tarvittavat toiminnat täysimittaisine harjoitussaleineen.

Kiinteistössä on kuusi metriä korkea entinen pankkisali, useita toimistohuoneita, varastotilaa sekä valmiit märkätilat kellarissa.

Tilavuokra-asia jätettiin edellisessä kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina pöydälle. Kaupunginhallitus edellyttää, että ennen kuin vuokraamisesta päätetään, rakennukseen tehdään perusteellinen kuntotarkastus ja tutkitaan erityisesti katon ja kellarin kunto.

Sarianne Paasosen mukaan lisätiloilla on kiire, sillä kevään ensi-iltaa pitäisi päästä harjoittelemaan viimeistään marraskuun alkupuolella.

– Asia tuskin ehtii käsiteltäväksi marraskuun alussa pidettävään kaupunginhallituksen kokoukseen. Pahimmassa tapauksessa tulossa on isoja tuotannollisia muutoksia, jos harjoituksia ei päästä aloittamaan, Paasonen toteaa.

Teatteri tarvitsee lisätilaa, koska väistötiloissa ei pysty niiden ahtauden vuoksi harjoittelemaan kevään suurta ensi-iltaa varten.

Haluatko lukea lisää uutisia läheltäsi? Lataa Yle Uutisvahti (siirryt toiseen palveluun).

Joko olet tilannut uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi.