Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen: Toriparkki valmistuu suunnitellusti 2020, koko Kauppatori valmis 2021

Alun perin torikaupan piti palata torille täydessä laajuudessaan vuoden 2020 marraskuussa.

Turku
Toriparkin työmaa
Toriparkin työmaa keväällä 2019.Minna Rosvall / Yle

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen mukaan toriparkin yläpuolelle rakentuva torin osa valmistuu tavoiteaikataulussa ensi vuoden loppuun mennessä.

Virtasen mukaan viestintä Kauppatorin, toriparkin ja kaikkien rakennustöiden valmistumisesta on ollut ehkä hieman harhaanjohtavaa.

Sekaisin menevät toriparkin valmistuminen, sen päällä olevan torin valmistuminen sekä ortodoksikirkon puoleisen uuden torin valmistuminen. Kun toriparkki ja tori sen yläpuolella ovat valmiita, aloitetaan ortodoksikirkon edustalla arkeologiset kaivaukset ja torin pinnan uusiminen.

Koko kauppatori on Virtasen mukaan valmis vuoden 2021 loppupuolella.

Epäselvyyttä eri osien valmistumisessa

Rakennustöiden aikatauluihin liittyvistä epäselvyyksistä kertoi torstaiaamuna Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Turun toriparkin rakennustyöt etenevät aikataulussa, mutta torin pinta ja sinne rakennettavat uudet paviljongit myöhästyvät.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kauppatorin pinta ja rakennukset piti saada valmiiksi 2020 marraskuussa, mutta Turun Sanomien tietojen mukaan aikataulu venyy nyt 2021 loppupuolelle.

Kaupunginhallitus ei vielä ole tehnyt päätöstä torin pinnan yksityiskohdista.

Turun Toriparkki Oy:n toimitusjohtaja Jari Pölönen kertoo Turun Sanomille, että kokonaisuuden valmistuminen yhtä aikaa olisi edellyttänyt päätöksiä jo viime kesäkuussa.

Toriparkki Oy ja Turun kaupunki suunnittelevat yhteistä kiinteistöyhtiötä

Turun kaupunki ja Turun Toriparkki Oy aikovat perustaa yhteisen kiinteistöyhtiön. Yhtiön tarkoituksena on toteuttaa torin pinnalle rakennettavat toripaviljongit. Asiaa esitetään Jarkko Virtasen mukaan Turun kaupunginhallitukselle maanantaina.

Paviljonkirakennukset jäisivät perustettavan kiinteistöyhtiön omistukseen.

Lisäksi Turun kaupunginhallitukselle esitetään, että Turun kaupunki vuokraisi Turun Toriparkki Oy:ltä maan alle rakennettavat huoltotilat.

Torin alle rakennetaan muun muassa torikaupan tarvitsemia varastotiloja, jätehuoltotiloja ja kylmätiloja.

Lisäksi torin alle valmistaudutaan rakentamaan sähköbussiliikenteen tulevaisuudessa tarvitsemia muuntamoita ja latausjärjestelmiä.