1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. köyhyys

Lahjoitettuja talvivaatteita jaetaan Rovaniemellä

Yksityiset ihmiset ja Partioaitta ovat lahjoittaneet lähes 400 talvivaatetta vähävaraisille, asunnottomille ja eläkeläisille.

köyhyys
Naisella toppatakki ja -lakki päällä.
Talvivaatteita jaetaan ensisjaisesti vähävaraisille ja asunnottomille.Heli Kaski / Yle

Lahjoitettuja talvivaatteita jaetaan Rovaniemellä torstaina. Jaettavana on lähes 400 talvivaatetta, joita ovat lahjoittaneet yksityiset ihmiset ja Partioaitta. Jaettavana on pääasiassa talvitakkeja, mutta mukana on myös jonkin verran talvikenkiä ja villapaitoja.

Vaatteita on kerätty viime viikosta asti, ja niitä aletaan jakaa torstaina kello 12-17 Kansalaistalon tuvalla Rovaniemen keskustassa Rovakatu 23:ssa.

– Ensisijaisesti talvivaatteita annetaan vähävaraisille, asunnottomille ja eläkeläisille, kertoo asukastupatyöntekijä Pasi Tarvainen Rovaniemen kaupungilta.

Lahjoitettujen talvivaatteiden jakaminen liittyy Välittämisen yö -nimiseen tapahtumaan, joka järjestetään Rovaniemellä Päiväkeskuksen pihalla Hallituskadulla torstaina kello 17-24. Välittämisen yötä vietetään samana päivänä valtakunnallisen Asunnottomien yö -tapahtumien kanssa.

Ilman vakituista asuntoa olevien määrästä Rovaniemellä ei ole tarkkaa tietoa. Rovaniemen kaupunki arvioi vuosi sitten, että heitä olisi noin 200.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi