Vammaiset voivat pian päästä bussiin ilman maksua Rovaniemellä

Linkkariin pääsisivät maksuttomasti henkilöt, joilla on vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolain perusteella Rovaniemen kaupungin tekemä myönteinen kuljetuspäätös.

vammaiset
Bussi ajaa kauppakeskuksen edessä Rovaniemellä.
Vammaisneuvosto on esittänyt maksutonta paikallisliikenettä vammaisille.Rovaniemen kaupunki

Vammaiset pääsevät ilmaiseksi paikallisliikenteen linja-autoihin Rovaniemellä ensi vuonna, jos virkamiesten esitys menee läpi.

Maksutonta paikallisliikennettä kokeiltaisiin vuoden ajan. Rovaniemen kaupungin järjestämään paikallisliikenteeseen, Linkkariin, pääsisivät ilman maksua henkilöt, joilla on vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolain perusteella kaupungin myönteinen kuljetuspäätös.

Maksuton matkustusoikeus ei koske perusturvapalvelujen järjestämää asiointi- ja palveluliikennettä, teknisten palvelujen järjestämää työmatkaliikennettä, Lapin ELY-keskuksen järjestämää joukkoliikennettä eikä yksityisten liikennöitsijöiden järjestämää markkinaehtoista joukkoliikennettä.

Kokeilujakson aikana kaupunki seuraa muun muassa käyttäjämääriä ja sitä, vähentääkö maksuton matkustusoikeus kuljetuspalveluja.

Rovaniemen kaupungin tekninen lautakunta päättää asiasta ensi viikolla.

Maksutonta paikallisliikennettä vammaisille on esittänyt Rovaniemen vammaisneuvosto.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).