Sebastian Tynkkynen aikoo valittaa tuoreesta tuomiostaan

Tynkkysellä on ennestään yksi tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja yksi epäily vastaavasta rikoksesta, joka on parhaillaan syyteharkinnassa.

Kotimaa
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen PS, täysistunnossa
Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen valittaa saamastaan tuomiosta.Pekka Tynell / YLE

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) aikoo valittaa tuoreesta tuomiostaan. Hänet tuomittiin viime viikolla 50 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tynkkysen tuloilla sakon suuruus on hieman yli 4 000 euroa.

Tynkkysen tyytymättömyyden ilmoitus saapui Oulun käräjäoikeuteen tämän viikon maanantaina. Tyytymättömyyden ilmoituksella käytännössä varataan mahdollisuus tehdä oikeuden päätökseen varsinainen valitus.

Tuomioon johtanut Facebook-päivitys käsitteli islamia ja terrorismia. Facebook-päivityksessä oli kuvia terrorististen iskujen tekijöistä. Tynkkysen kirjoittamassa kuvatekstissä sanotaan muun muassa "heitä yhdistää yksi asia: he kaikki palvelevat Allahia".

Tynkkynen kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Kansanedustajan mukaan hänen Facebook-päivityksensä ei ole rangaistava teko.

– Päivitys, jossa puolustetaan eurooppalaisten ja suomalaisten turvallisuutta, ei pitäisi johtaa neljän tuhannen euron sakkoihin, Tynkkynen sanoo.

Käräjäoikeus määräsi Tynkkysen poistamaan viestit Facebookista sekä Instagramista.

Tuore tuomio ei ole Tynkkysen ensimmäinen. Hänet tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta 50 päiväsakon sakkorangaistukseen vuonna 2017.

Tynkkysen epäillään syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan Facebook-kirjoituksissaan myös vuonna 2017. Tämä asia on siirtynyt Oulun poliisilta syyttäjälle syyteharkintaan. Se, nostaako syyttäjä syytettä, selviää myöhemmin.