Atria lopettaa lampaiden hankinnan ja teurastuksen

Tuottajia ohjataan jatkossa Kemissä lampaita teurastavalle Veljekset Röngälle.

lihateollisuus
Lampaita Jokilaakson lammastilalla
Atria on teurastanut lampaita tähän asti Kauhajoella. (arkistokuva)Merja Siirilä / Yle

Atria on päättänyt lopettaa lampaiden hankinnan ja teurastuksen. Atria on teurastanut lampaita tähän asti Kauhajoen nautateurastamossa.

Atria Naudan hankintajohtaja Sinikka Hassinen kertoo, että taustalla on Atrian ja Veljekset Rönkä Oy:n tiivistynyt yhteistyö. Veljekset Rönkä teurastaa lampaita Kemissä ja tuottajia ohjataan jatkossa heille.

– Yhteistyö liittyy nautateurastukseen. Veljekset Rönkä luopui aiemmin nautaeläinten hankinnasta Pohjois-Suomessa ja nyt me luovumme lampaiden hankinnasta, Hassinen sanoo.

Atria on teurastanut vuosittain runsaat 2 000 lammasta. Hassisen mukaan yhtiö ei ole kuitenkaan voinut tarjota tuottajille jalostuspalveluita. Atria ei ole jalostanut lampaita tähän asti, vaan myynyt ruhot eteenpäin.

Asiasta kertoi ensin Maaseudun Tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan tuottajia huolestuttaa jatkossa pidentyvät kuljetusmatkat.

– Olemme hankkineet lammasta pariltakymmeneltä tuottajalta. Heille on kerrottu vaihtoehdosta myydä jatkossa Veljekset Röngälle. Yrittäjät tekevät asiassa kuitenkin oman päätöksensä, Hassinen toteaa.