Golfkentillä osin jopa ennätyksellinen kesä

Pohjalaisten golfkenttien kausi on sujunut hyvin. Osa kentistä kiri jopa kierrosennätyksiin.

golfkentät
Golfpallo pidikkeessään
Kuivuus koetteli jonkin verran golfkenttiä, joilla ei ollut kastelua. Muuten kausi sujui parhaimmillaan jopa ennätyshyvin.Toni Pitkänen / Yle

Pohjalaisten golfkenttien kausi on ollut osin jopa menestyksellinen. Ennätyksiä rikottiin Vaasan ja Kuortaneen golfkentillä, ja myös Ruuhikoskella Nurmossa hätyyteltiin aiempaa starttiennätystä parin heikomman vuoden jälkeen.

Myös muut pienemmät eteläpohjalaiskentät ja Keski-Pohjanmaalla Kokkola ja Pietarsaari sinnittelivät normaaleihin pelimääriin.

Vaasa Golfin Kråklundin kentällä pelattiin menneenä kesänä lähes 38 000 kierrosta, mikä on kentän tähänastinen ennätys. Näin siitä huolimatta, että kenttä oli heinäkuussa kaksi viikkoa kiinni seuran 50-vuotisjuhlien ja lyöntipelin SM-kisojen takia.

Ruuhikoskella Nurmossa pelattuja kierroksia oli lokakuussa 28 200. Ennätys olisi vain himpun verran enemmän eli 28 800 vuodelta 2015.

Säät suosivat varhain

Sää tarjosi menneenä kesänä sopivasti lämpöä pelaamiseen. Myös kentät ovat olleet hyvässä kunnossa. Lisäbonus oli, että kausi päästiin aloittamaan monin paikoin jo varhain keväällä.

Helle ei ole suinkaan golffarin suosikkisää.

– Suomalainen golffaaja tykkää pelata enimmäkseen +20 asteessa ja pienessä auringonpaisteessa, sanoo Vaasan Golfin toiminnanjohtaja Janne Laaja.

– Meidän pelaajien keski-ikä on 48 vuotta eli meillä on aika paljon seniorigolffareita. Heille helle on myös terveyskysymys, kun pitää muistaa nauttia nesteitä ja pitää itsensä virkeänä.

Usealla klubilla haasteena on ikääntyvä ja vähenevä jäsenkunta. Valoakin on silti näkyvissä. Esimerkiksi Pietarsaaressa jäsenmäärä saatiin viiden vuoden laskun jälkeen nousuun.