Paltamolainen Ilkka Jarva luotsaa naisten hiihtomaajoukkuetta – "Positiivisen tuloksen pitää näkyä suhteellisen pian"

Jarvan mukaan valmennuksen on arvioitava työtään uusiksi, jos kehityskäyrä on tasainen tai osoittaa alaspäin.

naisten hiihto
Hiihtovalmentaja Ilkka Jarva
Naisten hiihtomaajoukkueen toinen valmentaja Ilkka Jarva.Lucas Holm / Yle

Naisten hiihtomaajoukkueessa toisena valmentaja toimiva paltamolainen Ilkka Jarva on yhdessä Ville Oksasen kanssa tuonut naisten hiihtomaajoukkueen leiriharjoitteluun muutosta.

Isoin muutos naishiihtäjien harjoittelussa on, että nykyisin leirit ovat aiempaa lyhyempiä, mutta selvästi tehopainotteisempia.

– Olemme treenanneet tilanteita, joissa voimme sanoa suoraan, että tällä tavalla pitää pystyä kilpailuissakin tekemään, sanoo Jarva.

Kajaanilaiselle Anne Kyllöselle uudenlainen harjoittelu ryhmässä on tuntunut antavan juuri sopivasti palautetta omasta kunnosta.

– Leirit ovat lyhyempiä, mutta myös kovempia. Teemme leireillä aika paljon tehoharjoittelua ja ryhmässä sen tekeminen on ollut mukavaa, Kyllönen kertoo.

Myös maajoukkueen yhteishenkeen on panostettu. Jarvan mukaan joukkueen urheilijoiden ominaisuudet ja persoonallisuudet ovat todella kirjavia.

– Ikähaitari on iso ja ominaisuudet, joilla tulosta tehdään, ovat hyvin erilaisia. Positiivisen tuloksen pitää näkyä suhteellisen pian.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)