Kainuun soteyhtymän hallituksen puheenjohtaja Tapani Kemppaisen eropyyntö tuli yllätyksenä – "Hän kantaa nyt tietynlaisen vastuun tässä raskaassa tilanteessa"

Kemppainen on pyytänyt eroa Kainuun soteyhtymän hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

kuntayhtymät
Tapani Kemppainen istuu kannettavan tietokoneen äärellä.
Hyrynsalmelainen Tapani Kemppainen sanoo jättäneensä eropyynnön henkilökohtaisen syiden takia. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Kainuun soteyhtymän hallituksen puheenjohtaja, hyrynsalmelainen Tapani Kemppainen on pyytänyt eroa puheenjohtajan paikalta henkilökohtaisiin syihin vedoten.

– Olen laittanut anomuksen erosta sisään. Se menee yhtymävaltuustoon. En kommentoi mahdollisia seurauksia, Kemppainen sanoo.

Kajaanin kaupungin johtaja Jari Toloselle ja Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatvalle Kemppaisen eropyyntö tuli yllätyksenä. Kummallakaan ei ollut tietoa asiasta, mutta molemmat ymmärtävät pyynnön taustat.

– Se on Kemppaisen henkilökohtainen ratkaisu. Hän kantaa nyt tietynlaisen vastuun tässä raskaassa tilanteessa, sanoo Tolonen.

– Tiesin, että hän harkitsee omaa asemaansa, mutta eropyyntö tuli yllätyksenä, jatkaa Hatva.

Sekä Tolosen, että Hatvan mukaan vielä on aikaista punnita eropyynnön seurauksia.

– Vaikea sanoa vaikutuksia, nyt pitää valita uusi puheenjohtaja, sanoo Jari Tolonen.

Hatvan mukaan tilanne ei ainakaan paranna soteyhtymän hallituksen toimintakykyä. Kainuun sotessa on kuohunut viime päivinä, sillä kunnat ovat ilmaisseet epäluottamuksensa sotejohtoon, kuntayhtymä aloittaa yt-neuvottelut ja myös kunnilla on peiliin katsomista omassa toiminnassaan.

– Kaikki ymmärtävät, että tilanne on kohtuullisen kritisoitu ja tämä on askel kohti uudistusta, summaa Hatva.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!