Kyselytunnilla keskusteltiin perhepolitiikasta: "Kolme lasta synnyttäneet naiset voitaisiin vapauttaa kokonaan tuloveroista"

Kyselytunnin keskeiseksi teemaksi nousi perhepolitiikka.

Kyselytunti (Eduskunta)
Ministerit Katri Kulmuni (vas.), Maria Ohisalo, Sanna Marin, Li Andersson, Anna-Maja Henriksson, Jari Leppä, Sirpa Paatero, Krista Kiuru ja Krista Mikkonen eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 17. lokakuuta.
Kyselytunnin keskeisimmäksi teemaksi nousi perhepolitiikka.

Eduskunnan kyselytunti käynnistyi tänään torstaina perhepolitiikan teemoilla. Perussuomalaiset suurimpana oppositiopuolueena aloittivat keskustelun suomalaisten alhaisesti syntyvyydestä.

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) sanoi, että Suomesta pitäisi tehdä maailman lapsiystävällisin maa. Tähän hän tarjosi erillaisia keinoja.

– Lapsilisää voisi korottaa jo ensimmäisestä lapsesta, vähintään kahden lapsen perhe voisi saada valtion tukeman lainan ja kolme lasta synnyttäneet naiset voisivat vapautua vaikka kokonaan tuloverosta, Tavio sanoi puheenvuorossan.

Tavio kysyi, voisiko hallitus ottaa perhepolitiikan kärkitavoitteekseen. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi, että nyt valmistellaan parlamentaarisesti lapsistrategiaa.

– Nyt haetaan niitä konkreettisia toimia, jotka vievät siihen, että suomalaisille syntyy käsitys, että tässä maassa jokaista lasta arvostetaan, Kiuru vastasi.

Kiuru muistutti, että hallitus on lisännyt etuisuuksia varsinkin yksinhuoltajille ja monilapsisille perheille, jotta lapsiperheköyhyyttä voitaisiin torjua.

Korjattu 17.10. klo 18.56: Tavio puhui vähintään kahden lapsen perheestä viitatessaan valtion tukemaan lainaan, ei kahden hengen perheestä.