Raahen kultakaivoksen värikkäät vaiheet jatkuvat – kanadalaisyhtiö aikoo vaihtaa nimensä Otso Goldiksi ja laajentaa kaivosta

Kanadalaisyhtiö uskoo edelleen Raahen kultakaivokseen. Nordic Goldin tavoitteena on aloittaa tuotanto ensi kesänä.

Raahe
Raahen kultakaivoksen avolouhos
Laivan kaivosalueella on kaksi avolouhosta, mutta kanadalaisyhtiö haluaa avata vielä kolmannen louhoksen uuden toiminnan tueksi.Yle

Raahen kultakaivos pyritään saamaan jälleen tuotantoon ensi kesänä. Nordic Gold esittelee suunnitelmiaan osakkaille suunnatussa viestissään (siirryt toiseen palveluun).

Kanadalaisyhtiön mukaan sen uusi johto on keskittynyt taloustilanteen ja rahoituksen varmistamiseen. Taloustoimissa on onnistuttu siten, että nyt tavoitteena on saada Laivan kaivos avattua ensi vuonna toisen neljänneksen aikana. Tarkempi aika voisi näillä näkymin olla kesäkuun alussa.

Nordic Goldin mukaan lisärahaa tarvitaan kuitenkin vielä 7 miljoonaa dollaria kaivosalueen teknisten töiden viimeistelyyn. Yksi iso työ on uuden avolouhoksen avaaminen nykyisten kahden rinnalle.

Kanadalaisyhtiön mukaan Raahessa voi kaivaa kultaa tuottoisasti, mutta se vaatii kokenutta ja ammattitaitoista johtoa ja tarkkaa suunnitelmallisuutta. Uutta alkua tavoitellaan myös uudella nimellä, sillä yhtiö aikoo muuttaa nimensä Otso Goldiksi.

Kaivostoiminta keskeytyi Raahessa viime keväänä, kun kanadalaisyhtiö, ja sen suomalainen pääurakoitsija ajautuivat riitoihin urakkatöistä ja -maksuista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)