AFP: Isis väittää "vapauttaneensa" kurdien vankeina olleita naisia

Terroristijärjestön mukaan naisia pidettiin Raqqan kaupungin länsipuolella.

Isis
Maisemasta nousee musta savupilvi.
Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan on herättänyt pelkoja myös Isis-vankien vapautumisesta. Kuvassa näkyy taistelujen torstaina nostattama saavupilvi Ras al-Einin kaupungissa. Sedat Suna / EPA

Terroristijärjestö Isis väittää vapauttaneensa Syyrian kurdien vankina olleita musliminaisia, uutistoimisto AFP kertoo.

Isis sanoo Telegram-sovelluksessa, että sen joukot tunkeutuivat keskiviikkona turvallisuuspäämajaan Raqqan kaupungin länsipuolella ja vapauttivat naisia.

Isis ei kerro, kuinka monta naista se vapautti eikä sitäkään, ovatko naiset terroristijärjestön jäseniä tai jäsenten vaimoja.

Turkin hyökkäys Syyrian kurdien hallussa olevalle alueelle on herättänyt huolta kurdien hallussa olevien Isis-vankien vapautumisesta.

Viime viikolla kurdiviranomaiset sanoivat, että Ain Issan leiriltä Pohjois-Syyriassa on paennut lähes 800 ulkomailta tulleiden Isis-taistelijoiden perheenjäsentä. Turkki suhtautui tietoon epäillen.

Kurdihallinnon mukaan sen turvallisuusjoukkojen hallussa on noin 12 000 epäiltyä Isis-taistelijaa. Heitä pidetään vankiloissa eri puolilla Syyriaa. Vangeista noin 2 500 on ulkomaalaisia.

Lisäksi leireillä on YK:n mukaan kymmeniä tuhansia muita, muun muassa entisten tai nykyisten Isis-taistelijoiden perheenjäseniä.

Lue myös:

Pahempaa on, jos Isis-taistelijat pääsevät pakoon vankileireiltä – Terrorismiin erikoistunut tutkija arvioi Ain Issan leiripaon seurauksia

Pence ja Pompeo saapuivat Turkkiin neuvottelemaan Erdoğanin kanssa

Lähteet: AFP