Vantaa hakee uutta apulaiskaupunginjohtajaa

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina, mutta virkaan haetaan uutta osaajaa esityksen mukaan vielä tässä kuussa.

Vantaa
Vantaa vaakuna
Terhi Liimu / YLE

Vantaan kaupunki hakee uutta apulaiskaupunginjohtajaa. Sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salminen on ilmoittanut eroavansa virastaan huhtikuun alussa 2020.

Uuden apulaiskaupungin haku aiotaan aloittaa vielä tässä kuussa. Viran voimassaolevat kelpoisuusehdot ovat ylempi korkeakoulututkinto, tehtävän edellyttävä perehtyneisyys sosiaali- ja terveydenhuoltoon, käytännössä saavutettu johtamiskokemus sekä suomen kielen hyvä ja ruotsin kielen tyydyttävä kirjallinen ja suullinen taito.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan virassa menestyminen edellyttää erinomaisia johtamisvalmiuksia, kykyä ja näkemyksellisyyttä koko kaupungin kehittämiseen, oman toimialan strategiseen kehittämiseen, luoda toimialan toimintaa tukevaa verkostoa sekä hyvät kommunikointi- ja esiintymistaidot.

Vantaa aikoo asettaa toimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella viran täyttöön liittyvää prosessia sekä sen aikataulutusta.

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanataina.