1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilmaongelmat

Raportti sisäilmatutkimuksista valmistui – Lahden konserttitalolle suunnitellaan korjauksia niin, että käyttö voi jatkua

Konservatorion oppilaille, heidän huoltajilleen sekä henkilöstölle tiedotettiin konserttitalon sisäilmaongelmista ja niiden ratkaisemisesta.

sisäilmaongelmat
Lahden Konserttitalo
Konservatorion käytössä olevia Lahden konserttitalon tiloja on uhannut käyttökielto sisäilmaongelmien vuoksi. Sini Ojanperä / Yle

Lahden konserttitalon sisäilmaongelmat pyritään korjaamaan niin, että käyttö voi jatkua. Konservatorion rehtori Eero Pulkkinen kertoo oppilaille ja henkilöstölle lähetetyssä tiedotteessa, että sisäilmatutkimuksissa on havaittu paikoin liiallista kosteutta sekä mikrobivaurioita ja puutteita ilmanvaihtojärjetelmässä

Vanhoista eristeistä tulevat hajuhaitat on todettu tutkimusraportissa ikäviksi, mutta ei kuitenkaan myrkyllisiksi kaasuiksi. Vaikka lakisääteiset raja-arvot päästöistä eivät ylitykään, omistajan tavoitteena on ulottaa korjaustyöt myös niihin.

Tiedotteen mukaan tarvittavat korjaukset käynnistetään viranomaisten asettamassa aikataulussa ja laajuudessa. Tilojen käyttö turvataan korjaussuunnittelun aikana muun muassa siivouksella ja ilmanpuhdistimilla.

Alustavien suunnitelmien pohjalta korjaukset voi tehdä niin, ettei niistä aiheudu merkittävää haittaa tai estettä konserttitalon tilojen käytölle. Tiloja otetaan kuitenkin tilapäisesti pois käytöstä korjausten edetessä.

Oireilevia pyydetään hakeutumaan edelleen terveydenhuollon piiriin.

Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunnan on tarkoitus käsitellä konserttitalon tilannetta kokouksessaan 5. marraskuuta.

Lue myös: Lahden konserttitalo käyttökieltoon? – Konservatoriossa epäillään vakavaa sisäilmaongelma

Lue seuraavaksi