1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raskas liikenne

Ylikuormia ja jarruvikoja – osa Kainuun kuljetusyrityksistä yrittää välttää poliisin tarkastukset

Epäkuntoiset ajoneuvot vaarantavat kaikkien liikenneturvallisuuden.

Raskasta liikennettä on jälleen vahdittu Kainuussa. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Poliisi järjesti Kainuussa raskaan liikenteen tehovalvonnan, jossa paljastui, että ylikuormaaminen on maakunnassa edelleen voimissaan. Vaikka asiat olivat tarkastuksissa pääosin kunnossa, jouduttiin ylikuormasta kirjoittamaan useita sakkoja.

Tarkastuksissa paljastui myös useita liikenneturvallisuuteen vaikuttavia jarruvikoja, ja joiltakin kuljettajilta puuttui kuljetustehtävään vaadittava ammattipätevyys.

Oulun poliisilaitos arvioi, että osa maakunnan kuljetusyrityksistä pyrkii välttämään poliisin tarkastuksia, ilmoittamalla niistä välittömästi kaikille autoille. Poliisin mukaan tällainen toiminta on moitittavaa, sillä se vaikeuttaa poliisin mahdollisuuksia puuttua muun muassa huonokuntoisiin tai ylikuormattuihin ajoneuvoihin.

Poliisi muistuttaa, että epäkuntoiset ajoneuvot vaarantavat kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden. Sen lisäksi, että ylikuormat rikkovat tiestöä, ne ovat osa harmaata taloutta, joka hankaloittaa lakia noudattavien yritysten mahdollisuutta toimia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)