Euroopan vuoden ammattilliseksi opettajaksi valittiin lappeenrantalainen konditoriaopettaja Markku Vengasaho

Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi valittu lappeenrantalainen konditoriaopettaja Markku Vengasaho on luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuyksikön.

opettajat
Saimaan ammattiopisto Sampon konditoria-alan lehtori Markku Vengasaho hymyilee kuvassa.
Markku Vengasaho Mari Tuomikoski / Kuvapaja

Lappeenrantalainen konditoriaopettaja Markku Vengasaho on valittu Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi.

Euroopan komission järjestämässä kilpailussa eurooppalaiset oppilaitokset ehdottivat opettajiaan ammatillisen koulutuksen huippuosaamisen kilpailuun. Tuomaristo valitsi heistä kaksi finaaliehdokasta, joista yleisö äänesti voittajan.

Saimaan ammattiopisto Sampon konditoria-alan lehtori Markku Vengasaho on ansioitunut muun muassa valmentamalla opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Hänen opiskelijansa Emeliina Papinniemi voitti World Skills -kilpailussa konditoria-alan maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Vengasaho on myös luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuvalmennusyksikön ja Mestari-kisälli-valmennusjärjestelmän, jossa alan opiskelijat, opettajat sekä yrittäjät ympäri Suomen verkostoituvat ja kehittävät uusia tuotteita.

– Oma roolini on ollut tämän verkoston luominen. Meillä on hyvä alku kansainvälisiin valmennusasioihin. Ja uskon niiden kasvavan, Vengasaho sanoo.

Valinta liittyi parhaillaan vietettävään Euroopan ammattitaitoviikkoon.