Suomenmestaruudesta kamppailevan KuPSin mitalin värillä on väliä myös rahallisesti – ottelua voi seurata Kuopion torilla

Jalkapallon Veikkausliigan voitto toisi rahaa Uefalta ja todennäköisesti sponsoreiltakin.

Kuopion Palloseura
Katsomo täynä Kuopiossa kun jännitetään voittaako KuPS mestaruuden.
Yli 7000 katsojaa seurasi sunnuntaina 6. lokakuuta KuPS–Honka-ottelua, joka päättyi tasalukemiin.Sami Takkinen / Yle

Kuopion Palloseuran jalkapallomitalin värillä on väliä myös taloudellisesti. Kuopion Palloseura kohtaa lauantaina suomenmestaruuden ratkaisevassa ottelussa FC Interin.

Kultamitalisti pääsee ensi kesänä Mestarien liigan karsintoihin.

Veikkausliigan laskelmien mukaan esimerkiksi käynnissä olevalla Mestarien liiga -kaudella pelkkä osallistuminen tiesi vähintään 800 000 euron pottia, ja toiselle karsintakierrokselle pääseminen kasvatti Uefan maksaman summan jo yli miljoonaan euroon.

Eurooppa-liigan karsinnoissa minimikorvaus oli 240 000 euroa. KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen uskoo myös, että kultamitali herättäisi myös yritysten kiinnostuksen ja toisi sitä kautta entistä enemmän sponsorituloja.

Lisäraha tulee joka tapauksessa tarpeeseen, sillä KuPS on tehnyt viime vuosina raskaita tappioita, jotka ovat yhteenlaskettuna miljoonia euroja. Seura on paikannut tappiot pääomistaja Ari Lahden lompakosta.

KuPS ottelua voi seurata torilla

Jalkapallon huomiseen suomenmestaruustaistoon on mahdollisuus päästä mukaan myös Kuopion torilla.

Ottelu pelataan Turussa, mutta sitä voi seurata myös Kuopion torille syysmarkkinoiden yhteyteen pystytettävältä näytöltä. Turkuun matkaa puolestaan seitsemän bussilastillista KuPSin kannattajia.

Suomenmestaruuteen KuPSille riittää tasapeli.