1. yle.fi
  2. Uutiset

Junia pahasti myöhästyttänyt sähkövika ohi – viivästymisiä vielä luvassa junaliikenteeseen Itä-Suomen ja Helsingin välillä

Pahin viivästys koitui Joensuusta Helsinkiin kulkeneelle junalle, joka myöhästyi puolitoista tuntia.

Junaliikennehäiriöt
Keravan juna-asema.
Häiriön syynä on sähkövika Keravan ja Mäntsälän välillä.Kari Ahotupa / Yle

Lahden ja Helsingin välistä oikorataa pitkin kulkevia pika- ja lähijunia myöhästyttänyt sähkövika on saatu korjattua.

Helsingin ja Lahden välinen z-lähijunan liikennöinti on palaamassa normaaliksi, mutta Itä-Suomen ja Helsingin väliseen kaukojunaliikenteeseen vian vaikutukset tuntuvat iltapäivään saakka, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Merja Tuunanen kertoo.

Viivästymisiä pikavuorojen aikatauluissa on vielä siis luvassa esimerkiksi Kuopion, Joensuun ja Lappeenrannan suuntiin tai niistä Helsinkiin päin kulkeviin juniin.

Vika myöhästytti aamulla junia noin puolesta tunnista yli tuntiin.

Pahin viivästys koitui Joensuusta Helsinkiin kulkeneelle junalle, joka saapui Helsinkiin puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä. Muutama z-lähijunan vuoro jouduttiin perumaan ja junia Kuopiosta, Lappeenrannasta ja Joensuusta oli tuntuvasti myöhässä.

Kyseessä oli asetinlaitteessa eli liikentenohjausjärjestelmässä tapahtunut sähkövika Keravan ja Mäntsälän välisellä osuudella rataa. Tuunanen kertoo sähkövian tulleen yleisestä sähköverkosta noin kahdeksan maissa aamulla. Se saatiin korjattua noin 10:20.

VR:n verkkosivujen "Junaliikenne nyt" -osio (siirryt toiseen palveluun) näyttää juna-aikataulujen ajankohtaisen tilanteen.

Lue seuraavaksi